design / Produktový design

Designové novinky svítidel v sortimentu LIGHT WORKS

Interiérové osvětlení Oneline z dílny dánského výrobce svítidel Fritz Hansen Foto: LIGHT WORKS

Novinky konce roku jsou plné rafinované elegance s prvky architektonického minimalismu. Francouzská značka DCW éditions a dánský výrobce Fritz Hansen rozšířily nabídku závěsných interiérových svítidel a těšit se můžete na nečekané designy, ambiciózní řešení a úchvatná provedení.

LIGHT WORKS s.r.o. , 10. 11. 2022 / Advertorial

DCW éditions - NL 12

„Vyrábíme lampy, které milujeme“. Heslo, kterým se francouzský výrobce svítidel DCW éditions řídí od roku 2008. Od té doby bez přestávky pokračuje v rozšiřování svého portfolia, do kterého pravidelně přibývají ikonické a osobité kolekce svítidel vhodných do interiéru i exteriéru. Jedním z takových je velkolepé závěsné svítidlo NL 12, horká novinka konce roku.

Nebeský paprsek, který je radikální a poetický zároveň. Tak popisuje exteriérové svítidlo německý designér Sebastian Summa, jež dílo navrhl. NL 12 představuje unikátní svítidlo, které je složené z dvanácti trubic vyrobených z borosilikátového skla, ale bez viditelných drátů, LED diod a bez viditelné hliníkové konstrukce. Designér využil své estetické dovednosti a pro zavěšení svítidla ke stropu vymyslel dvojici držáků podobných gymnastickým svorkám, které mají svazek dvanácti trubic dokonale vyvážit. Velkolepé svítidlo, určené především k osvětlení velkého stolu, díky tomu dostává postindustriální nádech představující kompromis mezi sofistikovaným brutalismem a výmluvným lakonismem.

Foto: Svítidlo NL 12, DCW éditions

Fritz Hansen - Oneline

U dánského výrobce svítidel Fritz Hansen má každý detail svou funkci. Značka se ve svých návrzích zaměřuje na dekorativní svítidla spojující design, funkci a optimální světelné technologie. Založena byla již v roce 1872 a proto si zcela jasně zakládá na tradicích a jejich obnově, respektu ke zkušeným designérům i podpoře talentu a energie mladé generace.

Foto: Svítidlo Oneline, Fritz Hansen

Výsledkem zmíněných aspektů je nové interiérové osvětlení Oneline z návrhu designéra Kaspera Friise Kjeldgaarda, které je cokoliv jen ne obyčejné světlo. Závěsné svítidlo vzdává hold čistým formám, kvalitním materiálům a řemeslnému zpracování a odkazuje na dílo věhlasného dánského designéra nábytku Poula Kjaerholma. Zároveň je charakteristické pro svou severskou jednoduchost a dokonalou funkčnost. Rafinované svítidlo Oneline je precizně zapouzdřené v reflexním kovu, štíhlá linka světla je zavěšená na stříbrných lankách a každý detail zde má svou funkci. Dostupné je ve třech povrchových úpravách, které jsou doplněny nádhernými mosaznými detaily.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři