design / Interiérový design

Podmanivá souhra přírody a designu. Svítidla katalánské značky jsou experimentální a nadčasové zároveň

Firma LIGHT WORKS nabízí širokou škálu designových svítidel z různých koutů světa Foto: LIGHT WORKS

Nadčasové designy svítidel katalánské značky Marset, jejíž historie sahá až do 40. let minulého století, jsou elegantní i praktické. V České republice nabízí širokou škálu jejího sortimentu firma LIGHT WORKS, která má ve svém showroomu na Praze 4 zastoupena ta nejlepší designová svítidla z různých koutů světa.

LIGHT WORKS s.r.o. , 1. 6. 2023 / Advertorial

Katalánský výrobce designových svítidel Marset věří v jedinečnost, kterou značka neustále hledá zkoumáním různých materiálů. Stejný důraz je kladen na způsob výroby, kdy se experimentování s materiálem promítá do samotných návrhů. Keramika, dřevo, sklo, polykarbonát a textil jsou prvky vyjadřující výjimečnou osobitost při formalizaci svítidel, jejichž návrhy vznikají ve spolupráci s věhlasnými designéry. Přesvědčit se o tom můžete v LIGHT WORKS, kde najdete jarní novinky v kolekcích interiérových i exteriérových svítidel.

Dekorativní svatozář

Nová venkovní lampa z kolekce Palosanto, která je decentní, aniž by zacházela až k minimalismu, je mimořádně flexibilním a všestranným řešením pro přímé venkovní osvětlení. Návrh sloupkového svítidla pochází z pera designéra Christopha Mathieu, jehož proces navrhování spočívá především v pozorování a vytváření objektu s širokými možnostmi, který bude nadčasový ve svém využití. Takto uvažoval i při návrhu lampy Palosanto, která může svým zářivým světlem zvýraznit venkovní prostor, odhalit architektonické detaily, osvětlit cestu nebo bodově osvítit strom. Design lampy je ztělesněním jednoduchosti, navíc je kompaktní, flexibilní a odolný i v náročných klimatických podmínkách.

Foto: Souhra světel vytvářející dekorativní svatozář - PALOSANTO

Moderní design a racionální tvary

Designér Jaume Ramírez je fascinován nadčasovým designem, což je výchozím bodem, od něhož se odvíjí jeho úvahy a experimenty k tomu navrhnout nový design skla, ovšem s racionálnějšími tvary. Nová stolní lampa Fragile je směsicí geometrických tvarů, v jejíž formě nacházíme pozůstatky minulosti a v materiálu emoce. Sklo neodhaluje pouze zdroj světla; vypovídá také o čistotě, lehkosti a o tom, jak tento design splývá s okolím. Návrh lampy připomíná staré olejové lampy nebo svíčky, designér zde použil sklo, kterým vyjadřuje křehkost současného okamžiku.

Foto: Moderní design skla a racionální tvary - svítidlo FRAGILE

Krása v každém prostoru

Ambrosia Vertical je nová světelná řada, kterou lze přeměnit na modulární systém, jež dokáže rozšířit nabízené osvětlení a přizpůsobit se tak jakémukoli prostoru. Design, který obnovuje a vrací se k nadčasovému trubicovému světlu a aktualizuje ho tak, aby jeho jednoduchá struktura a rozptýlené osvětlení dodaly krásu každému prostoru. Tato kolekce rozšiřuje jeho možnosti tím, že navrhuje změnu roviny světla z horizontální na vertikální. Lampa Ambrosia umožňuje vytvářet vertikální světelné kompozice, kombinovat různé velikosti a díky tomu osvětlit velké prostory, které vyplní světlem a teplem. Štíhlý design lampy dotváří dokonalou scénu v každé místnosti s maximálním světelným výrazem a minimalistickou strukturou.

Foto: Nadčasové světlo dodávající krásu každému prostoru - AMBROSIA VERTICAL

Design vyprávějící příběhy

Pro designéry George Yabua a Glenna Pushelberga je design o vyprávění příběhů. Platí to i o jejich novém modelu Konoha, nástěnné lampě se dvěma funkcemi, která nám říká, jaký typ osvětlení kolem sebe v daný moment potřebujeme a nabízí všechny možnosti, jak je realizovat. Konoha je jednoduché, nenápadné nástěnné svítidlo se stínidlem nad směrovaným bodovým světlem, které se otáčí o 360°. Lampa promítá paprsek měkkého světla, čímž vytváří teplé ambientní osvětlení.

Foto: Světlo jako nejintimnější prvek v prostředí - KONOHA

Paprsky světla v prostoru

Designér Joan Gaspar vytvořil svítidlo Fris; osvětlovací systém umožňující kombinaci několika jednotek v různých velikostech a polohách, přičemž každá z nich směřuje svůj vlastní paprsek světla. Tento systém umožňuje skládat světelné struktury a spojovat sadu svítidel pomocí různých montážních a závěsných doplňků. Fris nabízí velmi univerzální a funkční design pro přesné osvětlení jakéhokoli typu projektu. Důmyslný systém, který odvážně řeší dosud neřešený problém: mít sadu svítidel, kde každé z nich usměrňuje světlo samostatně.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři