design /

Lucie Koldová navrhla pro českou značku MOOYYY šperky, které září neviditelnou krásou

Nová kolekce od produktové designérky Lucie Koldové pro českou značku MOOYYY Foto: Zdroj: MOOYYY

Přední česká produktová designérka Lucie Koldová a výrobce designových šperků MOOYYY představili kolekci Frozen. Tlukot srdce v tichu ledopádu Khumbu. Transparence čirého skla a sen o neviditelném šperku. Sněhová bouře. Ztracená polární výprava v Zemi královny Maud. Zima. Mat pískovaného skla něžný jako sněhová pokrývka. Hemingwayova vzpomínka na zmrzlé Daiquiri. Mráz pod seraky pevnými jako kusy chladného skla a řetízky poddajné jako sníh tající v ostrém slunci. Ledový dech.

EARCH.CZ , 17. 3. 2022

Sklo jako charakteristický materiál pro Lucii Koldovou se v kolekci Frozen snoubí se sterlingovým stříbrem, tradičním materiálem zlatnického řemesla. Minimalistická forma se projevuje nenápadně a čistě, avšak budí zájem i emoce okolí. Sklo se volně pohybuje kolem elastického řetízku oddávajícího se tvarům ženského těla. Šperky jsou charakterizovány precizností zpracování a jednoduchou nositelností. Kolekcí Frozen Lucie Koldová představuje exkluzivní šperk futuristického designu, který ledovou průsvitností matu a rafinovanou transparencí čirosti povznáší svou nositelku nad její přirozenost.

Lucie Koldová je úspěšná česká designérka, která po ukončení studií začala záhy pracovat v Paříži, je známá převážně jako designérka nábytku a svítidel pro tuzemské i zahraniční firmy. Pro MOOYYY vytvořila kolekci šperků SENSO, která snoubí autorčin minimalismus a eleganci se spirituální jógovou symbolikou. Její produkty opakovaně získávají ceny na poli českém i zahraničním. Za křeslo Chips a lavičku Manta získala Lucie Koldová mezinárodní ocenění RED DOT. Dále je držitelkou několika cen českého vydání Elle Decoration a dvojnásobnou absolutní vítězkou Czech Grand Design 2012 a 2019. Svá díla vystavovala v České republice, Francii a Belgii, Itálii, Japonsku nebo New Yorku. V roce 2018 se Lucie Koldová stala vůbec první českou designérkou, která v rámci veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem představila svoji vlastní verzi prestižního projektu Das Haus, za což sklidila úspěch u světových médií i odborné veřejnosti.

Značka MOOYYY od roku 2015 uvádí na trh designové kolekce šperků vytvořené českými návrhářkami. MOOYYY představuje vizi moderního šperku s autorským rukopisem, minimalistickým vyjádřením a ruční výrobou. Na návrhu nových kolekcí MOOYYY spolupracuje s výraznými osobnostmi českého designu. Takovou osobností je mimo Lucie Koldové například Anna Marešová, na mezinárodní scéně opakovaně oceněná za návrh erotických pomůcek Whoop.De.Doo., která pro MOOYYY navrhla lehkou a životaplnou kolekci Champagne. 

Kolekce Frozen zahrnuje prsten, čtyři typy náušnic, tři typy náramků a dva typy náhrdelníků. je k zakoupení v kamenných prodejnách MOOYYY v Praze (Martinská 5, Westfield Chodov), Brně (Olympia Brno) a Českém Krumlově (Horní 147) a na e-shopu www.mooyyy.cz

Šperky kolekce Frozen s cenami:

  • Large Icy/Snowy Hoops 2000,- Kč
  • Small Icy/Snowy Hoops 1900,- Kč
  • Large Icy/Snowy Sticks 1800,- Kč
  • Small Icy/Snowy Sticks 1700,- Kč
  • Large Icy/Snowy Bracelet 4500,- Kč
  • Small Icy/Snowy Bracelet 1900,-  Kč
  • Queen Maud Icy/Snowy Bracelet 6000,- Kč
  • Large Icy/Snowy Necklace 10.000,- Kč
  • Small Icy/Snowy Necklace 7000,- Kč
  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 17. 3. 2022
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

šperk produktový design

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři