design / Produktový design

Moderní osvětlení na míru historickým prostorům

V realizaci nových kancelářských prostor AON na Václavském náměstí se povedlo mnohé. Například citlivě propojit historické prostory s nejmodernějším osvětlením. Návrh osvětlení připravila na míru novým kancelářím společnosti AON v neobarokní budově z roku 1896 v Praze česká společnost zastupující na trhu belgického výrobce svítidel Delta Light Czech.

LIGHT WORKS s.r.o. , 5. 9. 2018

Návrh osvětlení pod taktovkou Delta Light

Belgický výrobce svítidel Delta Light vsází u svých produktů na minimalistický design a špičkové technologie. Společnost, která se na trhu pohybuje už od roku 1987, má v portfoliu kvalitní produkty pro komerční i soukromé interiéry. Pro nové kancelářské prostory společnosti AON z dílny studia Progres architekti navrhla kompletní světelné řešení, které funkčně i vizuálně člení kancelářské prostory do potřebných zón.

Ultratenké a výkonné světelné profily

Světelné profily B-Liner umožňují nalinkovat si osvětlení podle potřeb daného prostoru a funkce. Ultratenká svítidla protínají prostor v pracovní části kanceláří a díky své vysoké účinnosti jsou kvalitním zdrojem světla pro pracovní místa pod nimi. Benefitem B-Liner je použitá technologie. Řady LED diod, kterými jsou svítidla osazena, zajišťují perfektní výkonnost a zároveň energetickou nenáročnost. Vyrábějí se vždy na míru v daném prostoru, kterému tak dokonale vyhovují.

 

Foto: eArch

 

Doplňkové bodové osvětlení

Hlavní osvětlení kanceláře vytvořené světelnými linkami B-Liner doplňuje bodová svítidla v podání dvojice světelných typů MidiSpy On a Spy Clip. Jejich hlavní funkcí je akcentní nasvícení požadovaných bodů v interiéru. Směřování kuželu světla se dá variabilně měnit při změnách nároků prostoru nebo přesunech nábytku.

 

Foto: eArch

 

Relaxační zóna v uvolněném stylu

Oproti minimalismu pracovních prostor má odpočinková zóna v kancelářích AON úplně odlišný charakter, což se odrazilo i v použitém osvětlení. V prostoru se zde na tenkých lankách vznáší dynamická kompozice extravagantních závěsných svítidel Super Oh!. Trojice černých kruhů má rozměry 700, 1200 a 1700 milimetrů a využívá dvě varianty svícení. Dva prstence rovnoměrně emitují světlo po celém svém obvodu, zatímco ve třetím jsou v pravidelných rozestupech zasazeny nenápadné světelné LED diody.

 

Foto: eArch

 

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři