Novinky a názory / zprávy

Dny evropského dědictví v pražské Troji

V rámci projektu Dny evropského dědictví, který bude probíhat v České republice ve dnech 10. až 18. září 2011, se v Praze–Troja uskuteční den otevřených památek. Ten proběhne o víkendu 10. - 11.9.2011 a bude tak součástí festivalu ARCH FOR PEOPLE. Podívejte se, jaké objekty vám otevřou svoji náruč a 11. 9. 2011 si nenechte ujít Trojské vinobraní.

EARCH.CZ , 11. 8. 2011

Dny evropského dětictví budou v Troji probíhat v době 10. - 11. 9. 2011 a návštěvníci si budou moci nejen prohlédnout památky, které jsou jindy nepřístupné, ale také se zúčastnit lákavého doprovodného programu pod názvem Trojské vinobraní. Pro ty z vás, které láka jak architektura z betonu tak i víno z Troje máme ideální řešení. Registrujte se včas na mezinárodní konferenci Beton v architektuře (která proběhne v rámci festivalu ARCH FOR PEOPLE) a dostanete od starosty Prahy Troja ing.arch. Tomáše Drdáckého V.I.P. vstupenku na Trojské vinobraní.

Dny evropského dědictví ( EHD ) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. V Městské části Praha-Troja budou v rámci Dnů evropského dědictví přístupny v sobotu 10. září 2011 tyto památky:

- Kaple sv. Václava

Foto: eArch

- Zámek Troja

- Usedlost čp. 13

- Zámecká zahrada Trojského zámku

- Viniční sloup

- Panský dvůr

- Kaple sv. Kláry

- Usedlost Salabka

Foto: eArch

- Usedlost Hrachovka

- Gočárovy domky

- Usedlost Kazanka

- Trojský mlýn

Doprovodný program

Městská část Praha - Troja pořádá tradiční setkání milovníků dobrého vína na severním nádvoří Trojského zámku. 13. ročník Trojského vinobraní opět nabídne nejen dobré víno z trojských vinic, ale i tradiční zábavný kulturní program.

Fotografie z minulých ročníků naleznete na stránkách MČ Praha - Troja.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři