Novinky a názory / zprávy

Jedinečná možnost poslechnout si Jonathana Sergisona

Přijďte ve čtvrtek večer do kina Světozor na přednášku světoznámého architekta Jonathana Sergisona. Přednáška bude v anglickém jazyce bez tlumočení.

EARCH.CZ , 27. 2. 2017

Dovolte nám pozvat Vás na  první přednášku KRUHU z nového cyklu Jiná perspektiva. Představíme vám autory, kteří nekopírují vzory, nacházejí jedinečný pohled a nebojí se inovací... Během letošního roku pozveme do Prahy architekty ze Švýcarska, Francie, Polska, Německa, Velké Británie, ale například i Řecka. Nahlédněte společně s námi na architekturu jiným pohledem!

Naším prvním hostem bude Jonathan Sergison (GB), významný britský architekt, který se především věnuje problematice bydlení. Bydlení zabírá 70 % městské zástavby a Jonathan Sergison bude mluvit nejen o tom, jak uspokojit měnící se nároky obyvatel ve 21. století. Přednáška v angličtině (bez tlumočení) proběhne ve čtvrtek 2. března od 19.30 hodin v kině Světozor.

O přednášce

Britský architekt Jonathan Sergison přijede do Prahy, aby hovořil o nutnosti přizpůsobení architektury měnícím se potřebám bydlení. Ve městech tráví mnoho z nás většinu života. Bydlení představuje největší část z městské zástavby. Nutnost pokrýt měnící se nároky na bydlení a uspokojit rostoucí počty obyvatel je problém, který evropská města řeší různě. Jaké jsou možné strategie pro řešení současných a budoucích potřeb moderních evropských měst? To bude hlavní téma první přednášky roku 2017, která vychází z nejnovější práce studia Sergison Bates.

Jonathan Sergison je spolu se Stephenem Batesem zakládajícím partnerem významné architektonické kanceláře Sergison Bates archtiects, která získala od svého založení 22 ocenění za realizace ve Švýcarsku, Velké Británii i Rakousku. Jejich projekty svým rozsahem obsáhnou všechny vrstvy v architektuře a urbanismu. Studio se věnuje především bytové výstavbě a klade důraz na jednoduchost, detail, kontext a funkčnost staveb, které vychází z potřeb jejich obyvatelů. Jonathan Sergison se věnuje i teoretické rovině v architektuře. Před založením vlastní architektonické praxe pracoval například u architekta Davida Chipperfielda. Vyučoval a přednášel na řadě univerzit, nyní je profesorem na Akademii architektury v Mendrisiu (CH). www.sergisonbates.com

Vstupné 100,- / studenti a senioři 80,-

Rezervace míst možná na www.kinosvetozor.cz

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 27. 2. 2017
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

přednáška kino Světozor Praha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři