Novinky a názory / zprávy

Město Lanškroun chce řídit rozvoj v zájmu obyvatel

Město Lanškroun se přidává k rostoucí řadě českých měst, které činí kroky k zajišťování koncepčního rozvoje. K těmto krokům patří snaha obsadit nově zřízenou pozici městského architekta. O jeho činnosti a nárocích na požadované schopnosti uchazečů o tuto profesi má město dobrou představu.

EARCH.CZ , 15. 11. 2016

Město Lanškroun vyhlašuje výběrové řízení na městského architekta. Požadavky na tuto pozici jsou:

Vysokoškolské vzdělání v oboru architektura Členství v komoře architektů + autorizace – výhodou Praxe v oboru min. 5 let Schopnost argumentace v odborné i právní rovině Schopnost bezkonfliktní komunikace jak s odbornou, tak i laickou veřejností Schopnost zaujmout, vysvětlit a obhájit svůj odborný názor, racionálně vyhodnotit protiargumenty, vyjednávat a být schopen hledat kompromis pro zainteresované strany

Architekt bude pracovat na základě příkazní smlouvy, když náplní jeho činnosti bude především koordinace, posouzení jednotlivých architektonických projektů, doporučující stanoviska vedení města, RM a ZM pro jejich rozhodování. Dále v rámci své činnosti:

Při vyhodnocování aktuálního stavu a připravovaných záměru sleduje především hlediska urbanistická, architektonická, estetická V oblasti operativní činnosti konzultuje a zaujímá stanoviska k projekčně připravovaným aktivitám stavebníků a developerů V koncepční oblasti se podílí na zadávání a projednávání strategických a koncepčních dokumentů, které se týkají území města či obce Spolu se zastupiteli hájí zájmy města při projednávání nadřazeného dokumentace širšího území Iniciuje aktivní kroky města či obce ke zlepšení prostředí, hrdosti, spokojenosti a soudržnosti obyvatel (např. vypisování architektonických a urbanistických soutěží, zapojování veřejnosti do formulace a vizí a strategií rozvoje města, spolupráce s architektonickými školami apod.)

Výběrové řízení proběhne dne 24. 11. 2016 od 09:00 hod v kanceláři starosty města, a to na základě předchozího pozvání. Přihlášky lze podat do 21. 11. 2016 na adresu Město Lanškroun, nám. J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun k rukám starosty města s nápisem VŘ architekt města „neotevírat“.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 15. 11. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři