Novinky a názory / zprávy

No comment: Obchodní středisko Sněžka v Peci pod Sněžkou - část 2

Druhá část videoreportáže prezentací návrhů soutěže na architektonicky hodnotnou obnovu obchodního centra v Peci pod Sněžkou zachycuje projekty ateliérů Sporadical, DaM a Zdeňka Fránka.

Jaroslav Sládeček , 19. 10. 2012

V minulém díle jsme vás prostřednictvím moderátora večera Adama Gebriana seznámili se zadáním a vůbec okolnostmi vzniku a průběhu celé soutěže. Mohli ste se zde také podívat na prezentace dvou ateliérů, které již nepostoupily do druhého kola. Byli to A1 Architects a ateliér Kamila Mrvy. Třetím z nich byl ještě ateliér Sporadical, jejichž prezentaci můžete zhlédnout nyní:

05 - Sporadical (délka videa 2:43)

Nyní se dostáváme k projektům, které postoupily do druhého kola, takže jejich prezentace jsou v pokročilejším stádiu propracovanosti než předchozí. Následuje vtipná prezentace ateliéru DaM, kterou si vychutnal jeden z jejich vůdčích členů - architekt Petr Burian.

06 - DaM (délka videa 7:26)

Svérázný přístup architekta Zdeňka Fránka byl na jednu stranu úsměvný, na druhou stranu se snažil vnést do architektury i jinou cestu, kterou sám nazývá konceptuální, ovlivněnou moderním uměním malíře Gerharda Richtera. Jak úspěšně se toto snažení podařilo do projektu vložit již posuďte sami.

07 - Zdeněk Fránek (délka videa 12:56)

Pokud Vás zajímají výsledné návrhy ostatních ateliérů – Mjölk Architekti, Projektil, ateliér Petra Hájka nebo Opočenský Valouch, anebo se chcete ještě podrobněji seznámit s návrhy všech devíti účastníků a přečíst si názory poroty, máte ještě možnost do 28. října navštívit v rámci festivalu Architectureweek 2012 výstavu Rekonstrukce a dostavba obchodního střediska Sněžka v Peci pod Sněžkou v Národní technické knihovně v Praze-Dejvicích, kde najdete jak dokumentaci všech projektů, tak hodnocení poroty.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři