Novinky a názory / zprávy

Pět tipů, jak se připravit na rodinné focení

Photographs.cz radí, jak se připravit na rodinné focení Foto: Unsplash.com

Rádi byste se nechali vyfotit s celou rodinou, ale nevíte, jak celou akci zařídit? Našich pět tipů se vám dozajista budou hodit.

photographs , 10. 5. 2023 / Advertorial

 

1. Vzbuďte nadšení

Před focením se snažte celou rodinu naladit. Udělejte si speciální seanci, na které naplánujete veškeré detaily. Hromadný brainstorming může přinést opravdu šťavnaté plody v podobě místa, kde focení bude probíhat, stylu, ve kterém se celé focení ponese, nebo činnosti, kterou byste v průběhu mohli provozovat. Zkušený rodinný fotograf umí navodit tu správnou atmosféru a všechny členy trochu uvolnit – společným setkáním ještě před focením ale tento proces urychlíte a hlavně zpříjemníte.

2. Vymyslete outfity

Když máte sesumírováno, v jakém duchu se focení ponese, připravte si vhodné outfity. Klidně si přichystejte i více variant. Rozhodně ale volte oblečení, které je pohodlné a ve kterém se cítíte dobře. V žádném případě nenuťte ostatní členy rodiny do outfitů, do kterých se jim nechce. Ovlivnilo by to celé focení a nucená situace by se negativně odrazila ve výsledných snímcích. Určitě se nevyhýbejte ani zábavným či komickým lookům, můžete si v nich zkusit zapózovat jen tak z legrace.

3. Dohlédněte na odpočinek

Před focením by měl každý člen rodiny dodržet klidový režim a řádně si odpočinout. Nejde jen o to, aby na fotkách nikdo nevypadal unaveně – naštěstí existuje retuš :) –, jde hlavně o to, aby všichni měli dostatek energie na zvládnutí celého úkonu. Přece jenom půldenní focení není pro netrénované zrovna procházkou růžovým sadem. Nezapomeňte také přibalit občerstvení. Doporučujeme vytvořit chatovací skupinu, ve které bude celá rodina komunikovat, a vy si tak snáz pohlídáte, zda dodržují vše, co mají.

4. Přibalte dětem hračky

Při každém focení jsou rekvizity vítány. U dětí navíc zajistí veselost. Pokud mají oblíbeného plyšáka, panenku nebo třeba bublifuk, neváhejte a vezměte je s sebou. Na škodu není například ani skateboard nebo koloběžka, oboje navíc můžete zakomponovat do celého výjevu. Všichni kromě dětí se pak budou náramně bavit a na place povládne výtečná atmosféra. Určitě ale doma nechte hračky, o které by se sourozenci mohli prát.

5. Buďte sami sebou a bavte se

Nejdůležitějším bodem dobrého focení je uvolněná atmosféra a zábava. Nestresujte se zbytečnostmi a starosti nechte za dveřmi ateliéru. Nenechte se vynervovat ani tím, jak máte pózovat, co zrovna dělat s rukama nebo jak se tvářit. Buďte uvolnění a sami sebou, fotograf si vás pak navede přesně tak, jak to bude vypadat nejlépe. Pokud nebudete mít svůj den nebo děti budou nevyspalé, nebojte se focení přeložit na jiný termín – za krásné rodinné fotky to stojí.

photographs
  • autor: photographs *
  • publikováno: * 10. 5. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

focení rodina fotografie tipy

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři