Technologie / IT

Canon imagePROGRAF TX a TZ: výkonné tiskárny pro náročné architekty

Canon nabízí výkonné tiskárny Canon imagePROGRAF TX a TZ, které zvládnou velkoformátový tisk i ve velkém objemu Foto: CANON

Větší architektonická studia, stavební a reklamní firmy nebo kartografové − ti všichni ocení rychlý a vysoce kvalitní velkoformátový tisk CAD a GIS výkresů, plakátů nebo map ve velkých objemech. Řady tiskáren imagePROGRAF TX a TZ od Canonu to vše spolehlivě zvládnou, a navíc se chlubí inteligentním systémem rozpoznávání médií a pokročilou úrovní automatizace.

CANON , 11. 10. 2022 / Advertorial

„Oproti základní řadě našich velkoformátových tiskáren TM jsou zařízení řad imagePROGRAF TX a TZ robustnější a hodí se do provozů, které vyžadují velké objemy tisku, řekněme stovky čtverečních metrů měsíčně. Jsou připraveny na výrazně vyšší zatížení,“ říká Jiří Linhart, specialista na velkoformátová tisková řešení společnosti Canon CZ.

Pro menší studia a architekty-solitéry většinou výkres ve velikosti A1 postačuje, někdy je ale potřeba zákazníka ohromit nebo jít opravdu do detailu. Řada imagePROGRAF TX proto nabízí kromě modelu TX 2100 (formát A1) ještě model TX 3100, který umí tisk o šířce 36 palců, 4100 zvládne dokonce 44 palců. „Své využití tak rozhodně najde u kartografických firem, ale třeba i na katastrálním úřadě nebo odboru územního plánování na magistrátech,“ říká ze zkušenosti.

Hlavní předností těchto tiskových řešení je možnost využití přídavného zásobníku pro volitelnou druhou roli tiskového média. Díky tomu lze bez přerušení tisknout na dvě role odlišného formátu (A1 a A0), a dokonce jiného typu média – obyčejný a potahovaný papír, fotopapír atd. „Tiskárna si mezi rolemi sama přepíná a je tak velice příjemná na obsluhu. Druhou roli lze využít i jako navíjecí jednotku, což zákazníci ocení třeba při tisku plakátů,“ přibližuje Linhart.

U modelů vyšší řady TZ jsou dvě role již „v základu“ a součástí přístroje je i integrovaný horní výstupní zásobník pro 100 výtisků. Ten pro úsporu času využijí hlavně větší projekční firmy nebo copycentra. Není totiž nutné chodit pro každý výtisk ke stroji a zaměstnancům se uvolňují ruce pro práci s přidanou hodnotou.

Foto: Zařízení řad imagePROGRAF TX a TZ jsou robustnější a hodí se do provozů, které vyžadují velké objemy tisku

„Další ‚vychytávkou‘ velkoformátových tiskáren řad imagePROGRAF TX a TZ od Canonu, která navíc pomůže k ekonomičtějšímu provozu tiskárny, jsou objemnější 700 mililitrové zásobníky inkoustu vyměnitelné během tisku,“ radí Linhart. U modelu imagePROGRAF TZ lze navíc během tisku vyměnit role média, ze které se aktuálně netiskne. K větším modelům TX 3100 a 4100 lze připojit i skener a vytvořit tak plnohodnotnou multifunkci, která kromě skenování zvládne také editaci naskenovaných dat – třeba zesvětlování a ztmavování plánů či výkresů.

Jako revoluční by se pak dala nazvat schopnost tiskárny díky optickému senzoru automaticky detekovat médium, změřit jeho tloušťku, dopočítat délku a automaticky přizpůsobit nastavení tisku pro ideální výsledek. „Uživatel pouze vloží roli papíru a může jít pryč. Jedná se o opravdu vysoký stupeň automatizace, který firmám ušetří spoustu času bez sebemenšího kompromisu na kvalitě,“ uzavírá Jiří Linhart z Canonu.

Více o velkoformátových tiskárnách od Canonu najdete zde.

Foto: Hlavní předností těchto tiskových řešení je možnost využití přídavného zásobníku pro volitelnou druhou roli tiskového média

SPONZOR

  • autor: CANON *
  • publikováno: * 11. 10. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři