Technologie / produkty

Canon má pro architekty kompaktního pomocníka pro tisk výkresů

Canon nabízí velkoformátovou tiskárnu, která umožňuje tisk architektonických výkresů Foto: CANON

Dva roky pandemie naučily projektanty a architekty nespoléhat v otázce tisku výkresů na reprodukční střediska, ale vsadit na vlastní řešení. Kvalitní velkoformátovou tiskárnu od Canonu využívající odolný pigmentový inkoust mohou mít na svém pracovním stole, a navíc jim neudělá díru do rozpočtu. CAD a GIS výkresy, mapy, vizualizace – to vše si zvládnou vytisknout svépomocí díky kompaktní a efektivní velkoformátové tiskárně řady imagePROGRAF TM.

CANON , 8. 9. 2022 / Advertorial

„Vlastní tiskárna na výkresy by se hodila, ale profesionální stroj se k nám do architektonického studia nevejde a se stolní tiskárnou nevystačíme.“ Podobné argumenty slýchali prodejci tiskových řešení od architektů a designérů často. „Modely řady imagePROGRAF TM se ale vejdou i na stůl nebo skřínku – půdorys TM-200/205 je pouhých 982 x 887 mm,“ boří zažité mýty Jiří Linhart, specialista na velkoformátová tisková řešení společnosti Canon CZ. „Nejlevnější modely zároveň stojí pod 20 tisíc korun s DPH, což se při cenách v planografiích a reprocentrech brzy vrátí, nehledě na úsporu času,“ dodává.

Tvůrčí kanceláři bude svědčit také tichý provoz tiskárny. Některé z primárních zdrojů hluku byly odstraněny, aniž by se snížila produktivita. Sací ventilátor je nově vybaven tlumící strukturou, řezací jednotka médií řeže čistěji, a tím omezuje chvění. Motor pro podávání médií se zpomalil a zároveň došlo ke zvětšení průměru jeho kladky, čímž se snížily vibrace média. Tato vylepšení přispěla k celkovému omezení hlučnosti o 60 % ve srovnání s dřívější řadou imagePROGRAF iPF.

„Díky intuitivnímu ovládacímu panelu komunikujícímu v češtině navíc uživatelé nepotřebují žádné úvodní zaškolení a mohou tiskárnu začít hned používat a vytvářet vysoce kvalitní tisky přímo na pracovišti,“ dodává odborník společnosti Canon CZ.

Odolnost pigmentu, krása materiálu

Vstupní řada velkoformátových tiskáren Canon vyhoví projektantům při tisku CAD výkresů, ale díky pěti barvám inkoustu poslouží i architektům se základními vizualizacemi pro klienty. „Krásnějších výsledků je možné dosáhnout díky profesionálním potahovaným tiskovým médiím Canon nebo fotopapíru, které dále podpoří celkový dojem z návrhu,“ říká Jiří Linhart.

Vítaným bonusem je fakt, že velkoformátové tiskárny imagePROGRAF TM používají pigmentové inkousty odolné vůči polití, dešti či vyblednutí. „Pro odolnost výkresu na stavbě Canon dodává i speciální média určená pro výtisky do exteriéru s garantovanou výdrží vůči povětrnostním vlivům až 6 měsíců,“ doporučuje Linhart.

Foto: Canon nabízí i možnost tisku výkresů do exteriéru, které jsou zvláště odolné vůči povětrnostním vlivům

Jaký model zvolit?

Velkoformátové tiskárny imagePROGRAF TM jsou dodávány ve dvou šířích – záleží na tom, zda architekt, projektant či designér chce tisknout do velikosti A1 (model TM 200, 205), nebo až A0 (TM 300, 305). Tato nejdostupnější řada je zacílena na menší studia a kanceláře, zatímco při tisku stovek metrů čtverečních měsíčně se vyplatí vybírat z vyšších řad.

„Modely s pětkou na konci (TM 205 a TM 305) v sobě navíc mají i pevný disk, který ocení tam, kde tiskne více uživatelů najednou. Tiskárna si díky disku průběžně ukládá úlohy, nezatěžuje síť a lidé tak nemusejí na výsledek dlouho čekat. Toto řešení se hodí pro kanceláře s deseti a více lidmi,“ radí Jiří Linhart.

Právě v uplynulých dvou letech, kdy byly omezeny služby veřejných kopírovacích a tiskových center, se tato tisková zařízení Canon stala na československém trhu bestsellerem. Modely imagePROGRAF TM totiž splňují požadavky na výkonnou velkoformátovou tiskárnu; nabízejí vysoce kvalitní tisk v menších objemech, kompaktní velikost a sníženou hlučnost. Při tom všem staví na prověřených technologiích tiskáren imagePROGRAF TX, které se těší velké oblibě trhu už od svého uvedení v roce 2017.

Více informací o velkoformátových tiskárnách Canon najdete zde.

  • autor: CANON *
  • publikováno: * 8. 9. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři