Technologie / služby

Kyvné, výklopné nebo raději střešní balkon? Tyto otázky spolehlivě zodpoví manuál návrhu podkroví

Tvar půdního prostoru, ale i využití místnosti a uživatelské priority ovlivňují nejen ideální umístění střešního okna, ale i jeho typ. Variabilní možnosti řešení osvětlení podkroví navíc rozšiřují různé sestavy střešních oken.

EARCH.CZ , 18. 10. 2021

Přehled tipů střešních oken spolu s názornými nákresy a pravidly správného osazení okna do střešní konstrukce přináší příručka Design Guide, ve které společnost Velux shrnula 80 let zkušeností s řešením osvětlení podkroví. Průvodce, který slouží primárně architektům a projektantům, představuje odlehčenou formou animovaný seriál Historky z podkroví, který vznikl ve spolupráci společnosti Velux a týmu EARCH.TV.

Hlavní protagonista filmu – architekt – díky svému kouzelnému příložníku hravě vyřeší komplikované tvary půdních prostor, posune střešní okno do ideální polohy nebo vykouzlí dálkové ovládání okna. V reálném životě supluje kouzelný příložník právě manuál Design Guide, který usnadňuje výběr správných řešení – na typových příkladech spolu s příslušnými normovými požadavky včetně řady tipů a triků podle aktuálních trendů.

Jednotlivým typům, velikostem i různým způsobům ovládání střešních oken je věnována celá kapitola manuálu. Názorná schémata spolu se zásadními kótami přehledně shrnují varianty řešení včetně návrhu střešního balkonu či terasy. Samostatná kapitola se pak věnuje správnému návrhu sestav střešních oken.

Vezměte do ruky Design Guide a stejně jako náš architekt i Vy snadno vykouzlíte třeba střešní terasu pro romantické večeře ve dvou.

Předchozí díl Historek z podkroví naleznete zde. Design Guide si stáhněte zdarma zde.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 18. 10. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři