Technologie / služby

Dostatek slunečního světla za všech okolností? Řešením může být světelná šachta nebo světlovod

Dostatek slunečního světla představuje jeden hlavních z parametrů kvality obytného interiéru. Díky široké řadě řešení a výrobků lze prosvětlit i stísněné podkrovní prostory nebo střed dispozice.

EARCH.CZ / VELUX Česká republika, s.r.o. , 25. 10. 2021 / Advertorial

Hlavní zásady, rady a tipy jak vytvořit atraktivní vzdušné a prosvětlené prostory pro bydlení nalezneme v příručce Design Guide, kterou vytvořila společnost Velux. Průvodce světem podkroví slouží především architektům a projektantům pro rychlé nalezení nebo ověření správného řešení. Nalezneme zde nejen 60 typových dispozic včetně vizualizací, ale také 98 technických řešení střech a osazení střešních oken.

Design Guide představuje odlehčenou formou animovaný seriál Historky z podkroví, který vznikl ve spolupráci společnosti Velux a týmu EARCH.TV. Samotnou kapitolu příručky tvoří názorná řešení optimálního využití interiéru v závislosti na různých tvarech střech i uspořádání vnitřního prostoru. Při návrhu vás tak nepřekvapí ani prosvětlení bungalovu skrze světelnou šachtu či pomocí světlovodu do samotného středu dispozice. To vše nalezneme v manuálu Design Guide.

70% uživatelů udává dostatek denního světla jako zásadní parametr při pořizování nemovitosti. Takže návrh správného prosvětlení interiéru rozhodně nelze brát na lehkou váhu.

Vezměte do ruky manuál Design Guide a stejně jako hlavní protagonista seriálu – architekt Petr – jistě hravě vyřešíte i zdánlivě neřešitelné situace.

Předchozí díl Historek z podkroví naleznete zde. Design Guide si stáhněte zdarma zde

Klíčová slova:

VELUX střešní okno Design Guide

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři