Technologie / IT

myarchicad.com

Na stránkách otevírajících přístup do světa ArchiCADu a projektování na principu BIM naleznete informace nejen o samotném softwaru a doplňujících programech, ale i zkušební verzi, kterou si můžete stáhnout zdarma, a několik výukových příruček.

Vladislav Kšír , 21. 6. 2011

Samotné uspořádání stránek je přehledné. Home slouží k přihlašování a registraci. Záložka AboutMyArchiCAD obsahuje krátké informace o ArchiCADu a dalších aplikacích, které zde naleznete, vysvětlení, jak můžete stránky používat, a třeba i informaci, jak vyhrát ostrou licenci.

Pro stahování programů je třeba se zaregistrovat, a to vybráním jedné ze čtyř skupin, do níž patříte – profesionálové, studenti, školy a učitelé. Kliknutím na tlačítko ve zvolené skupině zahájíte jednoduchou registraci. Poté si budete moci stáhnout instalaci ArchiCADu. Aktivní architekti a projektanti (profesionálové) mohou získat Trial verzi, třicetidenní plnohodnotnou verzi programu, a studenti a učitelé třicetidenní až roční Edu verzi.

Vlastní registrace probíhá v několika jednoduchých krocích. Díky registraci vznikne vaše osobní stránka, kde najdete seznam dalších aplikací, které s ArchiCADem úzce spolupracují. Za vyzkoušení stojí například MEP Modeler (TZB modelář), který je doplňkem pro generování rozvodů nejen vzduchotechniky. Další aplikací je VBE (Virtual Building Explorer), vytvářející nezávislý soubor pro prohlížení a procházení virtuální budovou v různých zobrazovacích režimech, který můžete poslat například klientovi.

EcoDesigner je unikátní nástroj pro rychlé vyhodnocení energetické náročnosti a optimalizaci budov (načte virtuální model z ArchiCADu a ušetří několik hodin zadávání rozměrů a počtů do různých tabulek). Intuitivní a jednoduchý program Artlantis Studio je ideální pro rychlé a jednoduché vytváření statických i animovaných obrázků vysoké kvality, který načítá modely nejen z ArchiCADu.

Pro ty, kteří chtějí do ArchiCADu proniknout pod vedením zkušených odborníků, je k dispozici několik výukových příruček (v angličtině). Některé provázejí ArchiCADem od začátku, jiné se zabývají týmovou spoluprací nebo tvorbou vlastních knihoven.

1) Průběh registrace na myarchicad.com si můžete předem prohlédnout na vizualizaci, která se spustí po kliknutí na odkaz Watch how to download.

2) Na vaší stránce je i aktuální přehled vámi stažených aplikací, včetně instalačních kódů a doby expirace.

3) Artlantis Studio je ideální pro rychlé a jednoduché vytváření statických i animovaných obrázků vysoké kvality, který načítá modely nejen z ArchiCADu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři