Technologie / IT

Zůstat v obraze. Veřejná cestovní mapa informuje o vývoji produktů Graphisoft

Společnost Graphisoft spouští dokument Roadmap, který pomůže jejich uživatelům udržet krok s inovacemi a zůstat v obraze Foto: Charles Perkins Centre, Sydney | fjmt, Australia | Photo © John Gollings

Plánování, vývoj produktů, jejich inovace a změny se u grafických programů a nástrojů neustále posouvají kupředu. Je proto nutné o nich uživatele informovat efektivním způsobem, aby tyto inovace zaznamenali a s vývojem produktů tak mohli držet krok. Přesně s tímto záměrem vzniká dokument Roadmap společnosti Graphisoft.

EARCH.CZ , 16. 5. 2023 / Advertorial

Společnost Graphisoft funguje na trhu s počítačovými softwary BIM (Building Information Modeling) pro architekturu, stavitelství a design již od roku 1982 a patří k absolutní špičce ve svém oboru. Jejich portfolio obsahuje především produkty Archicad, DDScad, BIMcloud a BIMx.

Zmíněné produkty společnosti Graphisoft se neustále technologicky vyvíjí a posouvají kupředu. Je proto velice důležité o nových a připravovaných funkcích, vylepšeních a změnách uživatele informovat tak, aby se o nich uživatelé dozvěděli efektivním způsobem a stihli se jim včas naučit a přizpůsobit.

A přesně to je hlavním motivem nově vzniklé platformy Roadmap, veřejné cestovní mapy, kterou na svých stránkách společnost uveřejnila. „Veřejná cestovní mapa je živý dokument, který bude pravidelně kontrolován a upravován týmem Graphisoft Product Success Team. Jak bude pokračovat plánování a vývoj produktů, některé projekty mohou být přesunuty, změněny, rozděleny nebo sloučeny mezi kategoriemi tak, aby odrážely aktuální stav.“

V budoucnu plánuje Graphisoft verzi Roadmap rozšířit o další funkce jako diskuse, hlasování, komentáře a další, které podpoří komunikaci a interakci s uživateli, a to jak stávajícími, tak potenciálními. Tímto způsobem společnost získá přímou zpětnou vazbu od uživatelů a může tak reagovat na jejich podněty a připomínky, aby své produkty maximálně přizpůsobila komfortu svých uživatelů.

Aktuální verze Roadmap je rozdělena do čtyř kategorií:

- Brzy: na těchto funkcích a řešeních se aktivně pracuje.

- V přípravě: vývoj těchto nástrojů a funkcionalit již začal. Mohou však být součástí většího projektu nebo se skládat z různých menších částí, takže jejich dodání může trvat déle než u položek v kategorii “Brzy”.

- Ve výzkumu: tato oblast je aktivně zkoumána.

- Zásobník nápadů: zahrnuje všechny nápady, o kterých si Graphisoft myslí, že stojí za to je zvážit.

 

Jednotlivé položky lze filtrovat podle oborů architektura/projektování staveb, statika a TZB.

V sekci V přípravě (Coming soon) mohou uživatelé najít zajímavé připravované novinky, mimo jiné například Design options, které poskytují všem projektantům specializovaný pracovní postup pro práci s možnostmi návrhu bez nutnosti obcházení, MEP modeler, pro inženýry MEP, kterým poskytuje integrované modelovací řešení uvnitř Archicadu, takže tyto obory mohou úzce spolupracovat na jednom modelu bez nutnosti výměny federovaných modelů, Enhancement: Interactive Schedule formatting, rozšířené možnosti formátování interaktivních rozvrhů, které podporují projektanty při vytváření přehledných seznamů přímo v Archicadu a

Archicad – SCIA Connection, kde mohou díky propojení Archicad-SCIA konstruktéři otevřít konstrukční analytický model z Archicadu přímo ve SCIA, aniž by museli soubory ukládat ručně.

Společnost Graphisoft se tak zajímavou cestou snaží vylepšovat své produkty, aby je v maximální možné míře šila na míru svým uživatelům a přehlednou komunikací jim tyto inovace a změny odprezentovala a představila.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 16. 5. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři