Technologie / IT

Archicad Start Edition 2023

Developerský projekt venkovských domů u vodní nádrže Slapy (projekt MASTER DESIGN, zpracováno v Archicadu SE) Foto: vizualizace MASTER DESIGN

Archicad SE je profesionální CAD/BIM systém, svými funkcemi a nástroji vyladěný pro menší architektonické a projekční kanceláře a stavební firmy. Archicad SE 2023 stojí na stejné technologii jako Archicad 26. Česká verze programu byla uvedena 24.3. a to ve verzích pro Windows a MacOS, přičemž v případě Apple i v nativní verzi pro Apple Silicon.

Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR , 15. 3. 2023 / Advertorial

Robustní a osvědčený engine Archicadu 26, který je základem nejnovější verze Archicadu SE, s přehledem uspokojí potřeby menších architektonických a projekčních kanceláří či stavebních firem. Archicad SE 2023 poskytuje plný výkon jak pro vytvoření BIM modelu, tak pro zpracování všech stupňů projektové dokumentace. BIM model je přitom reálné udržet „živý“ až do finálních fází projektu tak, aby projektant měl co nejvíce času na tvůrčí práci a „mechanické“ činnosti byly co nejvíce automatizovány. Projekty vytvořené ve verzi SE lze otevřít a dále na nich pracovat v plné verzi Archicadu. Archicad SE lze kdykoli upgradovat na plnou verzi programu.

Rozdíly mezi Archicadem SE a plnou verzí:

Modelování

SE obsahuje všechny potřebné nástroje pro vytvoření kompletního informačního modelu, jako jsou profilované nebo složené konstrukce, vazby konstrukcí založené na prioritách, nástroj Skořepina, nástroj Morf a objekty GDL.

Ne LOP

Ne import mračen bodů

Ne TZB modelář

Ne PARAM-O

Ne Design Checker

Dokumentace

Kompletní sada 2D funkcí „velkého“ Archicadu: dokumentace odvozovaná z modelu, 2D nástroje, výkresová složka atd.

Ne publikace

Vizualizace

SE poskytuje základní vizualizační techniky, jako je stínované 3D prostředí v reálném čase, základní shading, 3D styly a možnost ukládání hypermodelů BIMx.

Ne fotorealistický render (Cinerender)

Ne render Skica

Interoperabilita

Nejnovější IFC, BCF, DWG a DXF převodníky

Ne STL export

Ne Rhino export/import

 

Klíčová slova:

Cegra ArchiCAD Archicad SE BIM

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři