Události /

Dnes začíná Festival Street For Art na pražském Opatově

Největší festival o veřejném prostoru v České republice představí na 900 metrech čtverečních Zónu Ideál, na které bude simulovat ideální městský prostor. Festivalové centrum letos postaví z lešení Skanska. Dočasná budova bude 30 metrů dlouhá, 7 metrů široká a vysoká, pojme kavárnu a infocentrum a bude hostit divadelní představení, debaty a dílny. Zóna Ideál i festivalové centrum je na dohled stanice metra Opatov na Jižním Městě v Praze.

Zahrada o.p.s. , 19. 5. 2011

Součástí programu jsou filmové projekce, divadelní představení a tvůrčí dílny pro veřejnost. Organizátoři festivalu myslí i na rodiny s dětmi, pro které jsou připraveny dva aktivní víkendy s kurzy nového cirkusu nebo workshopy o veřejném prostoru. Děti si budou moci na festivalu postavit i bunkr.

Součástí festivalu je i pětice veřejných debat na různá témata související s veřejným prostorem a mezinárodní sympozium Some Ideas for Better Cities, které v Praze již podruhé pořádá slavná berlínská skupina architektů a urbanistů Raumlabor.

Většina festivalových aktivit je pro veřejnost zdarma, vstupenky na zahajovací večer PechaKucha Night, na filmové projekce a divadelní představení lze pořídit v pokladnách KC Zahrada a Chodovské tvrze a on-line na www.webticket.cz

festival

Název Street For Art 2011 - Zóna Ideál

Kdy

      1. května 2011 všední dny 15:00 - 22:00, o víkendech 11:00 - 22:00

Kde stanice metra Opatov, Praha

 www.streetforart.cz / www.kczahrada.cz / www.youtube.com/user/streetforart  

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři