Události /

Odborná exkurze USA 2012

ČBS Servis ve spolupráci s Českou betonářskou společnosti ČSSI (ČBS) připravil na leden 2012 exkurzi do další stavebně a architektonicky inspirativní oblasti světa, do aglomerace Los Angeles (LA) a „fabulous“ Las Vegas.

ČBS Servis, s. r. o. , 22. 11. 2011

Vzhledem k jedinečné přírodě pomezí Kalifornie, Nevady a Arizony jsou do programu zařazeny i 2 dny věnované geologii a speciálním stavbám v oblastech Death Valley, Hoover Dam Bypass a Grand Canyon West. Součástí exkurze je i návštěva World of Concrete 2012 v Las Vegas, nejvýznamnější betonářské výstavy v USA. V ceně exkurze jsou prohlídky řady významných objektů, mj. Walt Disney Concert Hall nebo Grand Canyon Skywalk v Arizoně.

Těžištěm tradičně velmi intenzivního programu budou jako obvykle nové stavby, v LA bude pozornost věnována ale i unikátním stavbám stylu Art Deco z 20. a 30. let 20. stol., a také výstavbě luxusních čtvrtí West Hollywood, Beverly Hills, Bel Air a Santa Monica, legendárnímu sídlu celebrit zábavního průmyslu a nejbohatších lidí planety.

Stavby uvedené na této přihlášce budou ještě upřesňovány. Nabídka fakultativních akcí, podrobný program, organizační pokyny a další materiály budou přihlášeným účastníkům exkurze USA 2012, která potrvá 11 dní (9 nocí v hotelech a 8 plných dní odborného programu), včas zaslány.

RÁMCOVÝ PROGRAM EXKURZE

NE 15. 1. Odlet z Prahy ve 12:30 linkou DL 211 (Delta Air.), přílet do New Yorku 15:45. Odlet z New Yorku v 19:00 linkou DL 2363 (Delta Air.), přílet do Los Angeles na letiště LAX (1929) www.lawa.org ve 22:29. Odbavení, transfer do hotelu Westin Bonaventure Hotel and Suites (J.C. Portman, 1976, 112 m). www.westin.com/bonaventure. Ubytování a odpočinek. PO 16. 1. Po snídani od 9:00 do 13:00 okružní poznávací jízda jižní části Downtownu Los Angeles s průvodcem www.laconservancy.org: U.S. Bank Tower, Broadway Theatres, Pershing Square, Bradbury Bldg. aj. Oběd individuálně v El Pueblo. Odpoledne prohlídka Walt Disney Congress Hall www.musiccenter.org (F. Gehry, 2003) s průvodcem a pěšky nové budovy v severní části Downtownu, mj. Caltrans D7 HQ, LA Police Department, High School for the Visual Arts, Cathedral of our Lady. Průchod po South Grand Av. kolem MOCA, Wels Fargo a California Plaza zpět k hotelu. Večer volný program. Pro zájemce od 20:00 fakultativně představení v legendárním filmovém divadle El Capitan (1926) v Hollywoodu (FA1). ÚT 17. 1. Po snídani busem kolem Hollyhock House (F.L. Wright, 1921) www.hollyhockhouse.net do Universal Studios Hollywood www.universalstudioshollywood.com (1964). Úvodní přednáška o výstavbě areálu, potom individuální prohlídka a oběd. Kolem 14:30 odjezd busem do Hollywoodu, prohlídka Kodak Theater (D. Rockwell, 2001) www.kodaktheatre.com, místa předávání filmových Oscarů. Busem a po-tom pěšky prohlídka legendárního prostředí Hollywood Blvd a West Sunset Blvd: El Capitan, Mann’s Chinese Theater, Walk of Fame, Pantages Theater atd. Společný návrat do hotelu metrem: Red Line LA Metro (1993), zájemci i individuálně. ST 18. 1. Po snídani busem po významné tepně Wilshire Boulevard, památky Art Deco: Bullocks Wilshire, Wiltern Center aj., zastávka u areálu LACMA www.lacma.org (1910, dostavba R. Piano, 2004-2010). Výjezd zubačkou ke Getty Center (R. Meier, 1997) www.getty.edu, stavebně-architektonická prohlídka s průvodcem, potom individuální pobyt (i oběd). Ve 14:00 odjezd busem k prohlídce výstavby a objektů přepychových čtvrtí West Hollywood, Beverly Hills a Bel Air. Zastávky u dostavby Pacific Design Center (C. Pelli, 1975, 1988, 2012) www.pacificdesigncenter.com, slavné nákupní zóny Rodeo Drive a na Westwood Memorial Cemetry (mj. hrob M. Monroe). Podvečer a večer prohlídka luxusní čtvrti Santa Monica na pobřeží Pacifiku. Pozdní návrat busem do hotelu.

Dokončení na další straně.

ČT 19. 1. Vyklizení hotelu, po snídaní odjezd do Anaheimu v Orange County. Prohlídka působivé Crystal Cathedral (P. Johnson, 1980) www.crystalcathedral.org s průvodcem a nové budovy Center for Possibility Thinking (R. Meier, 2003). Ve zbytku dne přejezd z oblasti LA do Las Vegas. Zastávky na individuální oběd a občerstvení. Večerní příjezd do Las Vegas, ubytování v hotelu Stratosphere www.stratospherehotel.com. PÁ 20. 1. Dopoledne 1. část Architectural Tour of Las Vegas s průvodcem. Nejdříve prohlídka staveb v oblasti Downtown Las Vegas: Symphony Park Project www.symphonypark.com, Lou Ruvo Center for Brain Health (F. Gehry, 2010), Smith Performing Arts Center, New City Hall aj. Dále prohlídka okolí Fremont Street Experience a rekonstrukce resortu The Golden Gate. Potom přejezd na Strip a prohlídka nové výstavby projektu CityCenter (Gensler, N. Foster, H. Jahn, K. Pedersen Fox, C. Pelli aj., 2009 – 2012?) www.citycenter.com. Individuálně prohlídka Crystals (D. Libeskind, 2010) a oběd. Odpoledne prohlídka resortů jižní části Stripu: New York-New York, Excalibur a Luxor. Návrat do hotelu. Večer 2. část Architectural Tour of Las Vegas: nová výstavba a večerní audiovizuální efekty hlavních částí Stripu.

SO 21. 1. Po snídani přejezd k nově otevřenému Hoover Dam Bypass přes Black Canyon řeky Colorado. Prohlíd-ka novostavby Mike O'Callaghan – Pat Tillman Memorial Bridge (obloukový „Colorado River Bridge“, T.Y. Lin Int’l, 2010, rozpětí 320 m, výška 270 m) www.hooverdambypass.org a přejezd slavné Hoover Dam (1936) se zastávkou a výkladem. Přejezd územím Arizony do oblasti Grand Canyon West. Oběd (v ceně) a prohlídka proskleného konzol. mostu Grand Canyon Skywalk (Lochsa Eng., 2007, vyložení 21 m) www.grandcanyonskywalk.com 1100 m nad hladinou Colorado River. Pozdní návrat do hotelu. NE 22. 1. Po snídani přejezd do oblasti býv. zlatých dolů, prohlídka Rhyolite Ghost Town.Průjezd Death Valley se zastávkami a výkladem k nejvýznamnějším geologickým lokalitám: Ubehebe Crater, Zabriskie Point, Artist’s Palette, Bedwater (nejhlubší místo na západní polokouli, -85 m) aj. Oběd (v ceně) ve Furnace Creek. Návrat do Las Vegas, volný večer. Fakultativně představení (Cirque du Soleil, Blue Man Group, Celin Dion aj.) v některém resortu na Stripu (FA2).

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři