Události /

PechaKucha Night na podporu Japonska v Ostravě

Ve více než 100 městech světa proběhne tuto sobotu benefiční PechaKucha Night na podporu Japonska, Ostrava nebude chybět. Organizátoři ostravského večera, při kterém se setkávají zajímaví lidé se zajímavými nápady, uspořádají na Janáčkově konzervatoři tuto sobotu od 20:20 speciální vydání PechaKucha Night.

Pecha Kucha Ostrava o.s. , 15. 4. 2011

Díl zaměřený přímo na Japonsko se zařadí mezi podobné akce po celém světě, které mají za účel upozornit na situaci v zemi vycházejícího slunce po ničivých přírodních katastrofách a shromáždit finanční prostředky na pomoc nejhůře postiženým oblastem.

výstava

Název PechaKucha Night Ostrava

Kdy Sobota 16. dubna 2011 ve 20:20

Kde Janáčkova konzervatoř, Ostrava

Více informací:  www.pkno.cz

„13 tisíc mrtvých, 5 tisíc zraněných a dodnes více než 14 tisíc pohřešovaných lidí, to vše v jedné z nejvyspělejších zemí na světě. K přírodní katastrofě takovýchto rozměrů se nejde obrátit zády. PechaKucha Night je japonský formát, v organizaci spolupracujeme s japonskými zakladateli, se kterými jsme komunikovali i bezprostředně po neštěstí, o to je pro nás celá problematika osobnější a chceme pomoci alespoň touto cestou.“ uvádí důvody pro pořádání akce jedna z organizátorů - Klára Žilová.

K programu pak Žilová dodává: „Diváci se mohou těšit na klasické živé prezentace ve formátu 20x20, spojené tématicky s Japonskem, celý program bude však kratší a z pochopitelných důvodů bez afterparty.“ Formát prezentací 20x20, který organizátorka zmiňuje, znamená, že každá prezentace má přesně 20 snímků a každý z nich je komentován přesně 20 vteřinami. Prezentující tak publikum nenudí přílišnými detaily a technikalitami, ale spíše představují nové ideje a koncepty, což otevírá akci široké veřejnosti.

Vstup na PechaKucha Night pro Japonsko je volný, dveře Janáčkovy konzervatoře se otevřou v 19:00. Během akce budou vybírány dobrovolné příspěvky, které budou následně poskytnuty dobročinné organizaci Architecture for Humanity. Ta již v minulosti spolupracovala s globální PechaKucha Night na vybudování školy na Haiti.

PechaKucha Night má v Ostravě velice dobrou reputaci, přivedla do Ostravy jména jako designové studio Najbrt, autory ostravského a pražského městského loga nebo architektonické studio SIAL, tvůrce jedné z nejslavnějších českých staveb – vysílače na Ještědu. Předchozí tři večery byly i díky slavným jménům pokaždé divácky velmi úspěšné o čemž svědčí i naplněná kapacita všech tří míst konání – Provozu Hlubina, klubu Fabric a kina Vesmír.

 

Foto: eArch

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři