Události /

Světlo v architektuře

Přijměte naše pozvání do výstavní síně Mánes ve dnech od 10. do 13. 3. 2011 na již druhý ročník úspěšné specializované výstavy svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře 2011.

Czech Architecture Week s.r.o. , 9. 3. 2011

výstava

Název Světlo v architektuře

Kdy od 10. do 13. března 2011

Otevírací doba so - ne, 11:00 - 19:00

Kde Mánes, Masarykovo nábřeží 250/1, Praha - Nové Město

Další

www.architectureweek.cz

Výstava je určena, stejně jako v minulém roce, pro prezentaci novinek světelné techniky, svítidel a osvětlovacích systémů, stejně jako nových technologií v osvětlování především odborné veřejnosti - architektům, projektantům, světelným technikům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky. Tento typ koncepce výstavy - malá specializovaná akce určená odborníkům - se setkala s výraznou odezvou u vystavovatelů a potvrdila, že v současné době má tento typ akce na trhu šanci.

Na výstavě Světlo v architektuře se v unikátním komorním prostředí výstavní síně Mánes představí opět jedny z nejlepších a nejvýznamnějších českých i zahraničních značek z oboru, doplněné prezentacemi jednotlivých společností. Také z tohoto důvodu se celá akce vyznačuje neopakovatelnou pracovní a tvůrčí atmosférou. V současné době jsou na vzestupu LED technologie, jejichž vývoj je velmi rychlý a nabízí nové a nové možnosti. Opět se na výstavě představí také studentské práce středních a vysokých škol (SUPŠ Kamenický Šenov, VŠVU v Bratislave, ateliér Produkt design profesora Františka Buriana, koncepce expozice: Sylvia Jokelová a VŠUP Praha, její expozice vznikla pod vedením rektora Jindřicha Smetany a profesora Jiřího Pelcla, prezentovaná ve spolupráci s Czechdesign.cz), které vnášejí mezi špičkové expozice renomovaných společností nezvyklost, hravost a kreativitu, založenou na mladém a neotřelém pohledu na design svítidel a osvětlovacích těles. Společnost Czech Architecture Week tradičně podporuje studentskou tvorbu jak finančně, tak organizačně.

Organizátoři připravují jako součást výstavy opět Modelový byt, který letos speciálně pro tuto akci navrhl známý český architekt Mojmír Ranný a jeho ateliér. Dále by organizátoři chtěli poděkovat společnosti DELTA LIGHT CZECH a panu Eugenu Maletičovi, který je nezištně podpořil, odborně rozpracoval a spolufinancoval osvětlení Modelového bytu, určil vhodnost a nevhodnost určitého typu svítidel pro určitý prostor. Modelový byt by se měl dále stát inspirací při úvahách o realizaci vlastních projektů. Je zařízen za přispění vybraných interiérových studií a showroomů, zabývajících se moderním a nadčasovým designem. Partnery Modelového bytu se staly společnosti AXOR, Aquamarine Spa, Bosch, BSH, Decoland, de.fakto, DELTA LIGHT CZECH, Designpanel, Gaggenau, Hansgrohe, Kámen Donát, KD Elektronika - Bang&Olufsen, Koratex, Koryna, Laufen, Lutron, Luxury Shopping Guide, Nespresso, ProCeram, Radiátorové studio Laurens, Ranný Architects, Rap Partners, Rex, Roman Franta, Savoir Beds, Siemens, a Ton.

Zároveň bude k výstavě vydán zajímavý celobarevný katalog, v němž budou představeny zúčastněné společnosti, budou zde rozhovory s osobnostmi, které se osvětlením a osvětlováním profesionálně zabývají i další informace o novinkách z oboru, vše doplněné rejstříkem značek.

Malá sekce bude věnována kancelářím a jejich osvětlování, kladům a záporům určitých typů svítidel a zdrojů světla při osvětlování pracovního prostředí. Mezi účastníky jsou společnosti Kinnarps a BN Solution. Této problematice se chtějí organizátoři výstavy věnovat šířeji v následujícím ročníku.

Výstavy se zúčastní z českých výrobců svítidel například společnosti Brokis, HALLA nebo Osmont, ze zástupců zahraničních značek jsou to například společnosti ACW, Artechnic-Schréder, Apolo LED, AULIX lighting, Bulb, Cora, DELTA LIGHT Czech, DNA CENTRAL EUROPE, ERCO Lighting, FAGERHULT Central Europe, HAGOS, KOJI, MSC-Vertriebs, NECO, OMS CZ, OSRAM ČR, PROFI lighting, Selene Artemide, VBO praga, Williams Galerie světla, ZUMTOBEL Lighting a mnohé další. Celkem se na výstavě návštěvníkům představí více než devadesát domácích a světových značek svítidel a osvětlovacích systémů.

Klíčová slova:

výstavy a expozice světlo Praha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři