Události /

V Praze se otevře 43 budov pro veřejnost

O víkendu 13. a 14. května se budou moci všichni Pražští obyvatelé a její návštěvníci podívat do 43 zpřístupněných budov po celé metropoli. Největším lákadlem je budova Seznam.cz a Invalidovana.

EARCH.CZ , 5. 5. 2017

Největší lákadla

Společnost Seznam.cz vás přivítá ve svém novém sídle Paláci Křižík II na Smíchově. Neopakovatelné výhledy si budete moci vychutnat ze střechy Domu módy na Václavském náměstí nebo z prosklené kupole Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Bezpečnostní dveře vám otevře vždy připravený kryt pod Thomayerovou nemocnicí. Vysílací studia v karlínském Národním domě ukáže Český rozhlas. 

Za zmínku stojí i klenot avantgardní architektury Winternitzova vila od architekta Adolfa Loose. Těšit se můžete i na bohatou interiérovou výzdobu a krásný výhled z terasy vily Lanna v Bubenči, na promyšlený koncept mladého architekta tzv. francouzských škol v Dejvicích – dnes Mateřská škola a Základní škola Bílá, část vinného sklepa pražského vinařství Salabka v Troji. Oživíme nádraží Praha-Bubny nejen připomínkou historie transportů Židů, ale i bohatým doprovodným programem.

Nezmeškejte nic

Stáhněte si mobilní aplikaci Open House Praha 2017, která obsahuje informace o otevřených budovách včetně mapy, doprovodný program nebo živý chat, ve kterém si můžete s ostatními účastníky vyměňovat aktuální zprávy – například o délce front. Prostřednictvím tzv. push-zpráv, které vám v případě potřeby pošleme, budete okamžitě informováni o případných změnách v programu, dlouhých frontách nebo naopak místech, která budou přístupná bez čekání. Aplikace je ke stažení zdarma pro Android a iOS.

Kde si vyzvednout mapku?

Od úterý 9. května je můžete navštívit v INFOCENTRU (Hybernská 4, Praha 1, vnitroblok / otevírací doba: út–pá 10.00–18.00 hodin, so–ne 9.00–19.00 hodin), kde si můžete zakoupit katalog, mapu, tričko či tašku. Rádi vám zodpoví také jakékoliv dotazy a poskytnou doporučení.

Kde je nutná registrace?

Registrace je nutná pouze do technologií budovy Main Point Karlín, sídla pojišťovny Kooperativa, centrály VIG ČR. Bude spuštěna na našich webových stránkách v pátek 5. května ve 14.00 hodin.

Pracovní listy pro děti jsou k dipozici v budovách: Areál Podkovářská, Main Point Karlín, QUADRIO Building, Skleněný palác a Ústřední telekomunikační budova CETIN.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 5. 5. 2017
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři