Dřevostavba s mostem

Pondělí, 27. Duben 2015 - 0:00
| Napsal:

Jednoduchá a současně nevšední dřevostavba s přiznanými dřevěnými konstrukcemi i přirozenou patinou dřeva.

Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Fotoalbum: 
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Pavel Horák, Domesi s.r.o. , rodinný dům v Kovárech u Kladna - foto © Lina Németh
Katalogový list: 
Autor Pavel Horák
Ateliér Prodesi
Spolupracovníci Jakub Loučka
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Datum realizace 2010
Užitná plocha 119.00m2
Poznámka

dispozice 4 + 1, terasa: 18,72m2, Realizace: Domesi, s.r.o.

Severozápadní svah a již vykopaný velký zářez pro úplně jiný dům. To byla na první pohled ne příliš ideální startovací čára pro tento projekt. Nakonec se, jak pevně věřím, i díky vstřícnému a konstruktivnímu přístupu klientů podařilo se všemi neduhy vypořádat a vznikl netradičně koncipovaný dům, který naopak těží z těchto daností.

Hlavní obytný prostor jsme umístili do patra, kde ho bylo možné spojit dřevěnou lávkou s horní úrovní zahrady a zároveň z něj umožnit panoramatický výhled do údolí. Horizontální okna jsme umístili i pod střechu směrem k lesu a z obýváku je tak na druhou stranu překrásný výhled do korun stromů.

Přízemí zahrnuje úsporné místnosti pro spaní a práci, hygienické zázemí a prostorný sklad. Investoři se od začátku těšili na maximálně přírodní dům, který co nejdříve získá šedočernou patinu. Dřevo je v hojné míře použité i v interiéru. Jsou přiznané konstrukční pohledové prvky a položeny dřevěné podlahy.

Konstrukce: systém two by four s difúzně otevřenou skladbou

Vnější obvodový plášť: obklad z modřínového dřeva

Podlahy: masivní dubová podlaha, hygienické zázemí a zádveří – keramická dlažba

Vytápění: stropní topné panely Ecora, krbová kamna v hlavní obytné místnosti

Střecha: Plechová RUUKKI – falcovaný plech