Architektura / interiér

Butik se „zahradou rozkoše“

Butik Intimity je zcela záměrně umístěn mimo hlavní turistické třídy starého města v ulici Benediktská v těsném sousedství Náměstí republiky. Romantická atmosféra uliček historického centra přenáší jedinečný intimní pocit i do stylového interiéru příznačně pojmenované prodejny.

Inconginto / Formafatal , 31. 12. 2013

Interiér butiku navrhlo architektonické a designerské studio INCONGINTO. Čistota interiérového designu utváří ve spojení s prezentací nabízených výrobků harmonické a útulné prostředí, které podtrhuje kvalitu nabízených značek.

Celý prostor butiku je rozdělen do 2 částí. Vstupní část je vytvořena v čistém stylu vzdušné ložnice kombinující lehké a světlé materiály. Druhá, opticky oddělená část butiku ztvárňuje „zahradu rozkoše“, ve které jsou vkusně prezentovány intimní pomůcky od předních světových výrobců a designérů.

Architektky ze studia Inconginto, Dagmar Štěpánová a Kristýna Bělohradská, prostor koncipovaly jako procházku z něžné ložnice do rozkvetlé zahrady „zahrady rozkoše“, a to s důrazem na lehkost a jemnost celého interiéru, ve kterém převažuje bílá. Cílem bylo navrhnout interiér tak, aby se zákazník nebál nebo nestyděl vstoupit dovnitř.

Vstupní ložnicová část obchodu je určena především pro prezentaci a prodej milostné kosmetiky a spodního prádla. Této části dominuje velká postel s nebesy, která zároveň ložnici od zahrady odděluje. Projdete-li dál, ocitnete se v části zahrady, ve které kromě plastické květinové stěny „kvetou“ ještě intimní pomůcky v různých barvách.

Celý interiér je zařízený nábytkem dle autorského návrhu studia Inconginto. Variabilní policové stěny jsou ( jak v ložnici, tak v zahradě ) tématicky potapetovány. Jednoduchý systém přenastavitelných polic je zjemněn o prověšené pásy z gázoviny a nasvícen LED pásky. V plastické květinové stěně naopak intimní pomůcky „zahnízdily“ v poličkách ve tvaru ptačích budek, nebo jsou prezentovány na ostrůvku z bukových surových špalků.

Celým prostorem nechaly architektky proletět hejna bílých motýlů ( motýl je součást loga Intimity ) a z podhledu vyvázaného provázky je spuštěno několik žárovek k dosvícení té správné atmosféry.

Interiér architektky řešily do posledního detailu - od ozdobných krajkových stuh lepených na nábytku, madel z kožených řemínků nebo bílých visacích zámečků na komodách až po výběr šatních ramínek nebo „potetování“ figurín do výloh, se kterým jim pomohla grafická designéra Zuzana Vemeová.

O provozovateli a filozofii

Butik Intimity® provozuje společnost FunConcept s.r.o. zabývající se distribucí značek Bijoux Indiscrets, Maison Close Fun Factory, Lelo, JeJoue, Tenga, Pico Bong, We-Vibe a dalších. Jejím cílem je změnit v české společnosti pohled na intimní pomůcky nejen způsobem prezentace, ale hlavně výběrem sortimentu kombinujícího módu, ženskost, techniku, luxusní styling a design. Nabízí výrobky funkční, lákavé a svůdné. Některé nabízené produkty zdobí taková prestižní ocenění za design a kvalitu jakými jsou například REDDOT DESIGN AWARD nebo DESIGNPREIS.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři