Architektura /

Energeticky úsporná výšková budova s luxusními byty

Kdo by nechtěl bydlet v bytě o ploše přes 250 metrů čtvrečních a k tomu mít k dispozici bazén na střeše? Zvlášť když celý věžák je prošpikován moderními technologiemi zvyšujícími už tak dost vysoký komfort a k tomu je energeticky úsporný. Prohlédněte si residenci Da Vinci od Pascal Arquitectos!

Pascal Arquitectos , 23. 8. 2010

Foto: eArch
Výšková budova obsahuje 38 bytů. Služby, které dům nabízí, zahrnují: víceúčelovou místnost, hřiště na “paddle tenis“, plavecký bazén umístěný na střešní zahradě, společenskou místnost, wellness s jacuzzi a bazénem, šatny a balkony s výhledem do zahrady.

Každý byt v domě má tři ložnice, každá s koupelnou a vlastní šatnou, dále obsahuje jídelnu, kuchyni, obývací pokoj a pracovnu. Byty jsou navrženy ve dvou variantách: jedna o užitné ploše 272.61 m2 a druhá o ploše 268.99 m2.

Všechny obkladní fasádní prvky jsou zavěšené a připevněné pomocí šroubů a svorek, což je dělá jednoduše oddnímatelné. Všechny tyto prvky vytvářejí tepelnou a akustickou bariéru odolávající povětrnostním podmínkám, což z ní dělá velmi energeticky úspornou budovu. Tento systém zároveň usnadňuje údržbu i opravu fasády a zajišťuje pohodlný přístup k instalacím hydraulických a hygienických zařízení, které procházejí podél obvodu celé budovy.

Všechna zbytková voda v budově je znovuvyužita a použita například k zavlažování zahrad, k mytí automobilů či ke splachování toalet.

Budova také zahrnuje inteligentní systémy týkající se kontroly přístupu, uzavřeného okruhu či energeticky úsporných osvětlovacích prvků.

 Mexická vlna 2010

 Název:

 Residence Da Vinci

 Adresa:  Colonia Hacienda de las Palmas, Huixquilucan, Edo de Mexico, Mexiko

 Autoři:  Pascal Arquitectos

 Plocha:  16 650 m2

 Realizace:  2004 - 2006

Přeložil Filip Molčan

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři