Architektura / občanské stavby

Mobilní dílna na výměnu autoskel

Nechat si vyměnit autosklo přímo na parkovišti během nákupu v hypermarketu? Skvělý příklad využití mobility, kterou nabízí modulární kontejnerové systémy KOMA MODULAR CONSTRUCTION. Vše je přitom rychlé, recyklovatelné, mobilní, energeticky nenáročné, levné a přitom plně funkční.

EARCH.CZ , 7. 11. 2011

Firma Hornet sklo toto řešení využívá na Slovensku. Dohodla se s různými řetězci, že umístí své mobilní dílny na parkoviště hypermarketů tak, aby zákazníci mohli dobu, po kterou autosklo vyměňují, využít k nakupování. Pilotní projekt je umístěn v Nitře u hypermarketu MAX. Dosavadní podnikatelský záměr se jeví jako úspěšný, proto firma plánuje během příštího roku dílny postupně osazovat do dalších velkých slovenských měst.

Jednoduchý design dílny navrhl slovenský architekt Radoslav Seman z modulů řady ComfortLine. Prostor kontejneru dělí prosklená příčka s interiérovými dveřmi a integrovanými žaluziemi na dvě části - dílnu a kancelář. Podlaha v dílně je ze slzičkového hliníkového plechu, podlaha v kanceláři je PVC imitace parket. Okna jsou hliníková s dvojitým zasklením. Vjezd automobilů do dílny umožňují elektrická sekční vrata. Vytápění objektu je řešeno pomocí elektrických přímotopů v kanceláři a infrazářičů v dílně.

Výrobky řady ComfortLine, které KOMA MODULAR CONSTRUCTION vyvíjí, navíc přinášejí naprostou svobodu, co se týče architektonického ztvárnění povrchových úprav a otvorů. Není již třeba omezovat se čirou prefabrikací, ale lze popustit uzdu fantazii. Fasáda se dá použít jakákoli, podobně jako u standardní výstavby. Omezující jsou pouze rozměry buněk v závislosti na dopravě – největší moduly vyráběné firmou KOMA MODULAR CONSTRUCTION jsou půdorysného rozměru 10x 3,6m.

Důležitým aspektem je také energetická nenáročnost, moduly M3 jsou koncipovány jako nízkoenergetické v souladu se současnými požadavky na trvalou udržitelnost nově vznikajících staveb.

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři