Architektura / rodinné domy

Modulární architektura se švédskou elegancí

Vyberete, sestavíte, bydlíte, to je kouzlo modulární architektury. Ve spojení se skandinávským designem získáte kvalitní moderní bydlení se vším všudy.

Jonas Wagell , 3. 12. 2014

První Minihouse vypadal původně jako jednoduchý ale komfortní domek nebo chcete-li chata o ploše 15 m2 vybavený pro víkendové bydlení nebo jako domek pro hosty. Zásadními parametry zde byly dva aspekty – snadná doprava, tedy možnost přepravovat domek rozebraný a uložený do plochého balíku, a dále rychlá a snadná realizace. Od té doby se celá koncepce začala vyvíjet a dnes už jsou podobné domky k dispozici v několika velikostech o různé výměře (podlahové ploše). Kromě původního Minihousu o rozloze 15 m2 jsme vyvinuli celou řadu prefabrikovaných modelů s označením Mini house 2.0 – s různými dispozicemi dle požadavků uživatele na počet ložnic a jejich velikost, na tvar kuchyně, na koupelnu i obytný prostor.

Mini House 2.0 je vyvíjen v rámci spolupráce mezi architektem a designérem Jonasem Wagellem a švédským výrobcem domků, společností Sommarnojen, jedním z hlavních skandinávských výrobců ekologických prázdninových chatek. Nová řada zahrnuje domky ve velikostech od 15 do 90 m2 a všechny se vyznačují současných moderním skandinávským vybavením i obytným standardem.

První modely, které byly představeny veřejnosti, jsou dvě jednotky, každá o ploše 15 m2, tzv. dlouhá a široká. Obě mohou být spojené, čímž vzniknou domky o ploše 30 – 45 m2, s celou řadou možností, jak řešit uspořádání interiéru. Ať bílá nebo černá varianta - čisté linie, hladké plochy v kombinaci se dřevem působí velmi svěže a prakticky.

  • autor: Jonas Wagell *
  • publikováno: * 3. 12. 2014

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři