Architektura / občanské stavby

Strohý betonový solitér

Ekologická změna v globálním měřítku a její studium – to je náplní nového brněnského pavilonu Akademie věd. Ten svým hmotovým řešením i použitými materiály navazuje na stávající zástavbu, ale zároveň se vizuálně vyjímá díky syrovému technicistnímu vzhledu fasády, která je z pohledového betonu. A k tomu je ještě zavěšená.

atelier-r , 17. 8. 2016

  • Autoři: Miroslav Pospíšil
  • Ateliér: atelier-r
  • Spolupráce: Martin Borák, Bořivoj Kovář
  • Země: Česká republika (Česko)
  • Generální dodavatel: OHL ŽS, a. s.
  • Město: Brno - Staré Brno
  • Ulice, číslo: Bělidla 986/4a
  • PSČ: 603 00
  • Datum projektu: 2011
  • Realizace: 2013
  • Užitná plocha: 1 480.00m2
  • Zastavěná plocha: 398.00m2
  • Foto ©: Ester Havlová, Aleš Ležatka
  • autor: atelier-r *
  • publikováno: * 17. 8. 2016
  • zdroj: * Autorská zpráva
Generální partner
Hlavní partneři