3x3 - green residence_Hrubá Borša

Důvodem pro přestavbu domu byla myšlenka poukázat na minimální ergonomické a moderní bydlení v přírodním prostředí, a to očima architektů z ateliéru Endorfine. Na oko nenáročná úloha – zadání bez omezení a konkrétního požadavku klienta. Cílem se stalo vytvořit bydlení, ať už trvalé nebo víkendové, s nadčasovými parametry funkčnosti a designu vsazeného do okolního prostředí.

EndorfineFoto: eArch

Na začátku bylo nutné zadání přehodnotit – velikost, potřebné místnosti, jejich orientace, vybavení technologiemi, potřebu a způsob řešení soukromí. Požadavky následně zredukovat na komfortní minimum za účelem minimální starostlivosti – energetická nenáročnost, časová a finanční úspora. A nakonec navrhnout formu, která zhmotní myšlenku na reálné parcele. Celý záměr je podpořený minimalistickým stylem bez jakýchkoli příkras a nechává vyniknout kompozici hmot i jejich vzájemné působení. Dům je hledáním ideálního poměru mezi soukromím a komunikací s okolím, mezi funkčností a krásou, mezi požadavky a možnostmi.

EndorfineFoto: eArch

Dům je nízkoenergetický a koncipovaný tak, aby mohl být využívaný jako dům pro malou rodinu, bydlení pro seniory nebo jako víkendové apartmá. Základem domu je krychle – obytná místnost s kuchyní, jídelním stolem, krbem a terasami. K němu přiléhají dvě ložnice se samostatnými koupelnami. Zvýšené prostory doplňují potřebný komfort – vstup, sklad a šatník. Dům má přímý vstup k vodě a výhled na jamku golfového hřiště.

EndorfineFoto: eArch
 

Generální partner
Hlavní partneři