New Work - Dům v Lubné

Stojí jako poslední dům v ulici vedoucí k fotbalovému hřišti. V této části obce se zástavba rozpadá z domů řadových na domy izolované. Typický zůstává protáhlý obdélníkový půdorys, kde kratší stranu tvoří uliční čára. Uspořádání domu je řešením rébusu, který vzniká, když pozemek přiléhá jižní stranou k ulici.

V přízemí se nachází hlavní obytný pokoj s kuchyní, toaleta, technická místnost a pracovna, která je i pokojem pro hosty. V horním podlaží jsou dvě ložnice, šatna a koupelna.

Dům v Lubné, New Work / Svatopluk Sládeček, Jaroslav MatoušekFoto: Libor Stavjaník

Směrem do ulice je hmota stavby dvoupodlažní. V této části jsou umístěny ložnice, kuchyně a příslušenství. Směrem do zahrady se hmota domu mírně svažuje, zde je umístěn převýšený hlavní obytný prostor.

Lichoběžníkový půdorys je na nejdelší jihozápadní straně mírně prolomený do tvaru plochého písmene „V“. V tomto místě je do domu zakousnutá částečně krytá venkovní terasa, na rozhraní mezi kuchyní a hlavní obytnou místností. Prolomení zajišťuje časnější oslunění v zadní části půdorysu.

Dům v Lubné, New Work / Svatopluk Sládeček, Jaroslav Matoušek © Libor Stavjaník

Dům je zděný, bíle omítnutý. Střecha je plechová, materiál střechy přechází po severním zahradním průčelí až na terén, kde stékající dešťová voda vsakuje drenáží do nádrže.

Dům v Lubné, New Work / Svatopluk Sládeček, Jaroslav Matoušek © Libor Stavjaník

Dům v Lubné, New Work / Svatopluk Sládeček, Jaroslav MatoušekFoto: Libor Stavjaník

Dům v Lubné, New Work / Svatopluk Sládeček, Jaroslav MatoušekFoto: Libor Stavjaník

Generální partner
Hlavní partneři