ov-a - Corso Beroun

Výhledy na řeku a okolí formují průčelí bytů. Ostrá lomenice domu v dialogu s měkkým tokem řeky. Rozmanitý svět teras u řeky se zimní zahradou na přání. 

Bytový dům na parkovišti bývalé telefonní ústředny 

Bytový dům orientovaný k nábřeží kultivuje okolní prostředí a pomáhá integrovat stavbu z dob komunismu do struktury města. Dům je orientován na východ k řece zalamovanou fasádou – každý byt se otevírá prosklenou stěnou k řece. Dynamiku fasády umocňuje střídání otevřených lodžií se zasklenými zimními zahradami. Klienti si tak výběrem bytu mohli vybrat také variantu řešení terasy.  Ze stran domu vystupují arkýře s ložnicemi s výhledy na řeku. V 5. ustoupeném podlaží jsou 2 byty s velkorysými terasami.  Charakter domu je podpořen temnou fialovočervenou fasádou –ve které jsou vykrojeny bílé otvory lodžií a oken. Podobně jako má kokosový ořech tmavou skořápku a bílou dužinu.

Foto: eArch

Foto: eArch

  • autor: ov-a *
  • publikováno: * 17. 9. 2019
Generální partner
Hlavní partneři