Novinky a názory / zprávy

Lavina pěny zavalila milánskou Fieru. RAVAK vystavuje na evropské přehlídce designu Salone del Mobile

Česká společnost Ravak se prezentuje na milánském Salone del Mobile. Jejich ambientní, vizuálně atraktivní expozici navrhlo renomované autorské duo Vrtiška & Žák. Foto: Ravak

Pro svou první účast na největší evropské přehlídce designu Salone del Mobile připravil RAVAK ambientní, vizuálně atraktivní expozici pod vedením renomovaného autorského dua Vrtiška & Žák. Projekt nazvaný Rolling Foams na ploše 200 m² uvádí premiéru pěti nových kolekcí českého výrobce. Na milánském výstavišti Fiera, v části nazvané International Bathroom Exhibition, se letos RAVAK prezentuje z České republiky jako jediný.

Ravak , 12. 4. 2024 / Advertorial

Příbramská firma přiveze do Milána barevně výrazné výrobky v objetí bílé pěny. „Když jsme hledali hlavní myšlenku expozice, přemýšleli jsme nad motivem, který by propojil jak všechny produkty, tak v abstraktní rovině vypověděl něco i o značce,“ začíná vysvětlovat Roman Vrtiška. „Symbolem se pro nás stala pěna, svět bublin. Představa valící se pěny nabízí nepřeberné množství možností, jak ji ztvárnit. Finálně jsme zvolili nadživotní měřítko. Ale nebojte se, lavina pěny vás nezavalí. Zkrotily ji naše výrobky," dodává Vladimír Žák.

Foto: Symbolem letošní expozice společnosti RAVAK je pěna a svět bublin.

Čistotu instalace umocňují barevné produkty vystavené na bílých deskách, které zadržují masu více než osmi set bílých nafukovacích míčů. Díky letošnímu tématu veletrhu, kterým je udržitelnost, bylo potřeba eliminovat zbytečné technologické procesy na místě. Proto se desky nikde vzájemně nedotýkají, stojí samostatně, stánek je snadno demontovatelný a nezanechává za sebou nevyužitelný odpad. Plážové míče postupně najdou druhý život nejen v dětských rukách, desky se použijí v příbramské centrále pro další prezentační účely.

Foto: Expozice bude na Salone del Mobile k vidění od 16. do 21. dubna.

Na panelech, které blokují energii valící se pěny, prezentuje RAVAK pět nových produktových řad od vodovodních baterií, přes umyvadla, koupelnový nábytek až k vanám. Jejich výrazná barevnost vynikne na bílém základu expozice, která tak zůstává klidná a odpočinková.

„Naším cílem bylo vtáhnout návštěvníka do abstraktního světa jménem RAVAK a sdílet s ním klidnou atmosféru, která umožní lépe vnímat samotné exponáty. Zvolený název „Rolling Foams“ zároveň charakterizuje pozici RAVAK na trhu – jako valící se klidnou sílu,“ uzavírají autoři letošní expozice RAVAK na milánském design weeku Salone del Mobile. 
 

  • autor: Ravak *
  • publikováno: * 12. 4. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři