Novinky a názory / zprávy

První Wienerberger fórum roku 2024. Představí komplexní systémová řešení hospodaření s dešťovou vodou

První online Wienerberger fórum roku 2024 proběhne již 16. května od 9 hodin ve virtuálním prostoru World of Wienerberger. Foto: Wienerberger s.r.o.

Společnost Wienerberger, největší výrobce keramických stavebních materiálů v Česku, pořádá první online fórum roku 2024. Již 16. května od 9 hodin se ve virtuálním prostoru World of Wienerberger představí experti z oblasti stavebnictví a architektury. Účastníky čeká sedm přednášek doplněných trendy a novinkami ze světa Wienerberger. Workshop je veřejně přístupný online. Pro účast stačí registrace ve WIP zóně.

Wienerberger s.r.o. , 18. 4. 2024 / Advertorial

„Na pravidelné online konferenci, kterou sleduje více než tisíc diváků, představíme novinky z našeho rozsáhlého portfolia produktů, umožňující komplexní systémová řešení. Zaměříme se také na aktuální trendy ve stavebnictví, energetickou náročnost budov a udržitelnost. Kromě toho máme za sebou náš první udržitelný report, angažujeme se v revitalizaci krajiny po těžbě surovin a mnoho dalšího,” říká Jiří Dobiáš, ředitel produktového managementu a business developmentu společnosti Wienerberger. Konferenci zahájí právě Jiří Dobiáš spolu s ESG manažerkou Kristýnou Vobeckou. Mezi bloky návštěvníkům průběžně představí trendy a novinky společnosti Wienerberger.

Budoucnost střech

První přednáškový blok bude zaměřený na řešení plochých střech Leadax. Odborníci Jiří Strnad a Václav Jakubčík, kteří se věnují obnovitelnému řešení krytin pro ploché střechy Leadax, shrnou aktuální situaci v oblasti hydroizolací na českém i zahraničním trhu a představí řešení pro ploché střechy Wienerberger.

Na fóru nebude chybět ani představení letošní produktové novinky – střešních oken značky Tondach, která jsou vhodná pro všechny typy šikmých střech se sklonem od 15° do 90°, vyrábí se jak plastová, tak i dřevěná vybavena tepelněizolačním trojsklem. Tondach k oknům zároveň nabízí i systémové příslušenství. Vše představí produktový manažer Tondach, Jan Bubeník, společně s Michalem Šenkýřem, produktovým specialistou společnosti Wienerberger.

Foto: Během fóra přijde řada i na akustické keramické zdivo Porotherm.

Moderní keramické zdivo

Řada přijde i na téma akustického komfortu, který je jedním ze základních parametrů stavby. Akustické zdivo Porotherm představí vedoucí oddělení produktových specialistů společnosti Wienerberger Milan Rotek s lektorem Wienerbergeru Janem Huberem. O výsledném efektu, který je závislý na mnoha faktorech, si pohovoří i s Janem Klečkou, vedoucím útvaru technologií a materiálů ve společnosti Metrostav a. s.

Blok o zdivu později doplní i specialisté na lícové zdivo a pásky Terca. Obchodní specialista značky Terca Pavel Korous si posvítí na toto inovativní řešení na netradiční referenční stavbě s architektem společnosti D3A architekti Janem Pechem. Optimálnímu řešení a vlastnostem keramického zdiva Porotherm pro vícepodlažní bytové domy se následně bude věnovat Ivo Petrášek, statik společnosti Wienerberger.

Foto: Wienerberger fórum se mimo jiné zaměří na využití dešťové vody u rodinných domů.

Udržitelnost a komplexní systémová řešení

Těšit se návštěvníci mohou i na další pohledy do oboru stavebnictví. Ředitel pro digitální produkty DEKPROJEKT s.r.o. Tomáš Kupsa se ve svém bloku bude věnovat tématu energetické náročnosti budov a dotaci Nová Zelená úsporám. V rozhovoru s Michalem Šenkýřem se zaměří na novinky v legislativě a proberou také možnosti získání této dotace.

Z pohledu udržitelnosti přijde řada na téma využití dešťové vody u rodinných domů, kterému se bude ve svém bloku věnovat produktový manažer Pipelife Michal Zálešák a produktový manažer Semmelrock společnosti Wienerberger Martin Brádka. Společně informují účastníky o tom, jak kombinace produktů Semmelrock a PIPELIFE umožňuje sbírat dešťovou vodu v místě spadu, řízeně ji odvádět, retenovat a vsakovat.

Registrace na online konferenci, která poradí a inspiruje, je spuštěna ve WIP zóně. Poté se jen stačí přihlásit k účasti na streamu, který můžete sledovat z pohodlí domova. Více informací naleznete na webu Wienerbergeru.

Harmonogram přednášek

Novinky a trendy v sortimentu ze světa Wienerbergeru budou návštěvníky provázet po celou dobu konference. Představí je Ing. Jiří Dobiáš, Ph.D., ředitel produktového managementu a business developmentu společnosti Wienerberger, společně s Ing. Kristýnou Vobeckou, ESG Manažerkou společnosti Wienerberger.

1. Budoucnost řešení plochých střech Leadax

Mgr. Jiří Strnad, ředitel prodeje Leadax ve společnosti Wienerberger

Ing. Václav Jakubčík, produktový specialista Leadax ve společnosti Wienerberger

2. Akustika zdiva Porotherm z praxe ve stavebních konstrukcích v souvislostech

Ing. Milan Rotek, vedoucí oddělení produktových specialistů společnosti Wienerberger

Ing. Jan Klečka, vedoucí útvaru technologií a materiálů, Metrostav a.s.

Jan Huber, DiS., interní lektor společnosti Wienerberger

3. Střešní okna Tondach – představení produktové novinky

Ing. Michal Šenkýř, produktový specialista společnosti Wienerberger

Ing. Jan Bubeník, junior produktový manažer Tondach společnosti Wienerberger

4. Energetická náročnost budov a dotace NZÚ

Ing. Tomáš Kupsa, ředitel pro digitální produkty, DEKPROJEKT s.r.o.

Ing. Michal Šenkýř, produktový specialista společnosti Wienerberger

5. Systematické hospodaření s dešťovou vodou (HDV) u rodinných domů

Martin Brádka, produktový manažer Semmelrock ve společnosti Wienerberger

Ing. Michal Zálešák, Ph.D., produktový manažer Pipelife

6. Lícové zdivo Terca – reference netradiční stavby – City Smíchov

Pavel Korous, obchodní specialista Terca společnosti Wienerberger

Ing. arch. Jan Pech, architekt ve společnosti D3A architekti

7. Statika bytových domů z keramického zdiva Porotherm

Ing. Ivo Petrášek, statik společnosti Wienerberger

Soňa Císařová, vedoucí oddělení Marketingových služeb

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři