Technologie / produkty

Elegance zrozená v továrních halách

Jestli se nějakému výrobci daří vtisknout do svítidel skutečně osobitý přístup k designu, je to DCW éditions Paris. Každý z modelů nesoucích značku této francouzské společnosti sídlící v Paříži je zhmotněním motta, kterým se DCW řídí už od roku 2008. „Vyrábíme lampy, které milujeme“.

LIGHT WORKS s.r.o. , 24. 2. 2021

Industriální ikona

Mezi ikonické modely DCW patří kolekce Lampe Gras, která vzešla z dílny inovativního designéra Bernard-Albina Grase. Jednoduchá, robustní, a přesto ergonomická svítidla navržená ve 20. letech minulého století svými kvalitami přitáhla pozornost široké veřejnosti s vytříbeným vkusem. A tak se původně industriální světla z továrních hal a dílen rozšířila i do obývacích pokojů a reprezentativních prostor. 

Inovace a vytříbený styl

Úspěch kolekce Lampe Gras byl začátkem stylu, kterého se DCW éditions Paris drží dodnes. Spolupráce s předními světovými designery, inovativní nápady a provedení, funkční estetika promyšlená do posledního detailu. Výsledkem tohoto přístupu jsou kolekce svítidel, které si s ikonickými industriálními lampami Gras úspěchem nezadají.

Elegantní štíhlé tělo, důmyslný systém protizávaží, ladné, asymetricky tvarované stínidlo. Kolekce Mantis připomíná světelné sochy plynoucí ve stavu beztíže. Skulptury vzpínající se v prostoru, stvořené sochařem Bernardem Schottlanderem s takovou zručností, že jejich pohybu nebrání vůbec nic.

DCW éditions Paris. Zdroj: Light Works 

Pohyb a rovnováha

Křehká svítidla z kolekce Aaro zosobňují plynulý chod věcí. Pohyb vyjádřený v hliníku a oceli. Světlo takřka se vznášející v prostoru bez opory, symbol nebeských zákonů, podle kterých se stejně jako planety kolem slunce lampa pohybuje kolem svého středu. Dokonale vyvážená světelná soustava k jejímuž rozpohybování stačí dotek lehký jako peříčko. Gesto.

Pohyb, rytmus, barvy. Kolekce Les Acrobates zavěšená na černých lankách vysoko nad hlavami diváků rozehrává v interiéru představení ve znamení rovnováhy, pohyblivosti a proměnlivosti. Výrazné linky podtrhující a nekompromisně členící prostor, hladké stoupání vzhůru i k podlaze, neuvěřitelná variabilita tvarů, barev i materiálu stínidel. Svítidla Les Acrobates představují design ve své nejpřitažlivější podobě.

DCW éditions Paris. Zdroj: Light Works 

Originalita tvarů

Závěsné svítidlo Respiro jako otevřená kniha levituje v prostoru. Vize designéra Philippa Nigra zhmotněná v anodizovaném hliníku dominuje interiéru důmyslně zavěšená na dvou tenkých lankách. Originální model se světlem zářícím z každé stránky dechberoucího designu, jehož nepřehlédnutelný vzhled přitahuje pohledy jako magnet.

Kosmická inspirace

Zapomeňte na temnotu, přichází slunce. Svítidla z kolekce Here comes the sun jsou jako malá soukromá slunce, jejichž záře zahání stíny. Vyniknou jako solitéry i v kompozici několika různě velkých světel. Dokonale tvarovaná stínidla s měděným nebo bílým vnitřkem, jehož kontrastní zbarvení dotváří vyznění celého modelu.

Klíčová slova:

LIGHT WORKS

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři