Architektura / interiér

O kousek blíž přírodě. Rodinný dům v nadčasovém designu s výhledem do zeleně Troji

Architekti Hana Davidová a Michal Narovec ze studia Flat White dali vyniknout osvětlení značky Delta Light v minimalistickém interiéru rodinného domu Foto: Light Works

Harmonickou atmosféru a život nadohled přírody zachytili architekti Hana Davidová a Michal Narovec ze studia Flat White v projektu novostavby rodinného domu. Velkorysý prostor a vzdušnost interiéru dala vyniknout minimalistickému osvětlení značky Delta Light doplněné designovými svítidly Marset, Foscarini nebo Vibia, které najdete u LIGHT WORKS.

LIGHT WORKS s.r.o. , 13. 10. 2023 / Advertorial

Koncepce jednoduchého prostoru

Minimalistické pojetí interiéru a převládající tóny bílé a šedé s černými akcenty dávají vyniknout osvětlení respektující celkový koncept rodinného domu. Architekti volili tvarově jednoduchá, avšak vysoce funkční svítidla nepoutající pozornost, z portfolia značky Delta Light. Jako protiváhu použili dekorativní osvětlení umístěné v prostorách obývacího pokoje, nad jídelním stolem nebo v ložnici.

O kousek blíž přírodě

Architekti si během realizace interiéru pohráli s různými typy přírodního materiálu jako je dubové dřevo, mramor a beton, jejichž spojení působí nečekaně a příjemně nápaditě.

Obývacímu prostoru s výhledem na zalesněné kopce pražské čtvrti Trója vévodí originální stěna z tmavého mramoru na jedné straně a dřevěný obklad stěny na druhé. Jednoduché vybavení místnosti nechalo vyniknout seskupeným závěsným svítidlům Super-Oh! v černém provedení.

Foto: Jednoduché vybavení obývacího prostoru nechalo vyniknout seskupeným závěsným svítidlům Super-Oh!

Navazující jídelní prostor s kuchyní, kterou osvětlují stropní přisazená svítidla Boxy R ve tvaru válečků, působí nápaditě a zároveň naprosto přirozeně. Samotný kuchyňský ostrůvek je osvětlen jednoduchou linkou Lass-Oh L. Na podlaze najdete betonovou stěrku a na stěnách dřevo. Tento nečekaný obrat v materiálech doplňuje masivní stůl dubového dřeva, nad kterým se vznáší dvě gigantické skleněné koule svítidla Big One navržené designérkou Lucií Koldou pro značku Brogis.

Soukromé části s výhledem na zeleň, která jako by z okolí vstupovala přímo do interiéru, nechybí čisté linie a nadčasové vybavení. Jako základ osvětlení zvolili architekti vestavná bodová svítidla Deep Ringo. Tato všestranná stropní svítidla elegantně propojují prostory a zajišťují celkové osvětlení většiny místností. Světelný koncept ložnice bylo potřeba vyladit s ohledem na velkou prosklenou plochu tak, aby prostor nepřesvětlila. Jako lampičky na čtení byly zvoleny reflektory Punk s ostny na povrchu, které vnesly do interiéru zcela nový prvek ikonické subkultury 70. let minulého století, individualismu a kreativity. Doplněny jsou o závěsná svítidla Ginger od značky Marset, jejichž ultratenká stínidla ve tvaru talíře jsou vyrobena z tenké vrstvy dřevěné dýhy a papíru.

Foto: V ložnici zkombinovali architekti lampičky na čtení Punk s ostny na povrchu a závěsná svítidla Ginger od značky Marset

 

Osobitý design osvětlení

Mezi zdobné prvky tohoto minimalistického interiéru rovněž patří dekorativní svítidlo Spokes od značky Foscarini zavěšené v hlavní ložnici i přilehlé koupelně a závěsné svítidlo Halo Jewel od značky Vibia zdobící obývací pokoj. Jako dekoraci v prostoru wellness architekti zvolili svítidlo Soiree S od Delta Light.

Díky minimalistickému řešení interiéru ve spojení s kvalitním osvětlením naplňující aktuální trendy, vznikl esteticky dokonalý a originální prostor vytvářející harmonické prostředí k dokonalému rodinnému životu.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři