Technologie / produkty

Jak vybrat zahradní bazén

Počasí se sice tváří všelijak, přesto je letní sezóna za rohem. Vůbec se však neodvažujeme hádat, jak se bude pandemická situace během letních prázdnin tvářit. Dostaneme se vůbec na koupaliště? Ať tak nebo tak, žádné koupaliště se nevyrovná bazénu doma na zahradě. Žádné fronty, převlékání ve veřejných kabinkách a pravděpodobně ani hlava na hlavě. Vlastní bazén má zkrátka samé výhody. Jak ho správně vybrat?

Marimex CZ s.r.o. , 28. 6. 2021

Jaký bazén na zahradu – zapuštěný či nadzemní?

Rozhodli jste se pro vlastní zahradní bazén? Gratulujeme, jedná se o jednu z nejlepších investic! První, o čem se budete muset před nákupem bazénu rozhodnout je, zda budete pořizovat zapuštěný či nadzemní bazén.

Zapuštěný bazén

Hlavní předností zapuštěného bazénu je jeho vzhled. Jedná se o estetický prvek, který se může stát zajímavým architektonickým prvkem na vaší zahradě. Má i pár praktických výhod, především velikost, která umožňuje skutečně si v bazénu zaplavat více než pár temp. Zapuštěný bazén se stříškou vám navíc umožní plavat i mimo sezónu.

Zapuštěné bazény jsou však poměrně dost náročné nejen na finance, ale také na údržbu a instalaci.

Nadzemní bazén

Chcete si v létě s dětmi užít příjemné osvěžení? Chcete si trochu zaplavat, ale především se příjemně svlažit, užít si léto jak se patří, ale přitom se vám nechce investovat statisíce do profesionálního zapuštěného bazénu?

Řešení je jednoduché. Nadzemní bazén na zahradu splňuje vše, co od něj očekáváte.

Mezi nejoblíbenější nadzemní bazény patří nafukovací bazén na zahradu. Jedná se také o nejlevnější variantu, která je naprosto nenáročná na instalaci i údržbu. Pokud odhlédneme od dětských bazénků, které pořídíte v rámci stokorun, nafukovací bazén pro dospělé s rozměrem 2,44x0,61 m můžete pořídit už od 990 Kč.

Nadzemní bazén však může splňovat i požadavky náročnějších uživatelů. Například bazén Florida Premium s rozměry 7,32 x 3,66 m a objemem vody v bazénu 32 m3 v sobě kombinuje nejdůležitější výhody zapuštěného i nadzemního bazénu.

Kategorie nadzemních bazénů na zahradu je skutečně široká a nabízí výběr lidem, kteří hledají pouze letní osvěžení a nechtějí do bazénu investovat, tak těm, kdo si chtějí v létě skutečně zaplavat a užít si všech benefitů zahradního bazénu bez starostí s náročnou instalací do země.

S konstrukcí nebo bez

Nadzemní bazén se dále dělí na více typů především podle toho, jestli má konstrukci či nikoliv. Nafukovací bazén je nejjednodušším řešením pro rodinu s dětmi. Skvěle se hodí na chatu či chalupu a je nejjednodušší na údržbu.

Bazén s konstrukcí je na údržbu o něco náročnější, odmění se vám však delší životností.

Jak bazén na zahradě umístit

Nejdůležitější věcí, kterou budete k umístění bazénu na zahradu potřebovat, je prostor. Před nákupem nadzemního bazénu se nejprve přesvědčte, kolik místa máte k dispozici. Plocha pro bazén musí být rovná a v její blízkosti by se ideálně neměly vyskytovat stromy ani keře. Nejen kvůli padajícímu listí a pylům, ale také kvůli stínu, který může bránit ohřevu vody.

V ideálním případě je vhodné umístit bazén tak, abyste kolem něj měli dostatek místa na lehátka a odpočinek.

Zaujala vás možnost letního koupání na vlastní zahradě? Prohlédněte si nabídku bazénů a zahradního příslušenství na Marimex.cz.

Klíčová slova:

bazén

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři