Technologie / produkty

Na trh míří designová okna předních českých tvůrců

I dnes si stále mnoho lidí myslí, že výběr oken spočívá jen ve volbě jejich velikosti a materiálu, tedy jestli budou plastová, dřevěná, nebo snad kovová. Faktem však je, že může jít o klíčový prvek celého architektonického návrhu – vhodně zvolené rámy dokáží podtrhnout charakter celého domu a dodávají mu na osobitosti.

EARCH.CZ , 25. 10. 2016

Nejnovější produkty české firmy JANOŠÍK OKNA-DVEŘE ukazují, že ani v tomto odvětví se představám meze nekladou – výsledkem hry světla a stínů je kolekce jiná okna, která dává novou dimenzi myšlence rámování obrazů. Za návrhy, které se zároveň ohlížejí do historie truhlářského řemesla, stojí známý český designér Maxim Velčovský, oceňovaný architekt Zdeněk Fránek a jedno z oken bylo vytvořeno in-house Jakubem Janošíkem.

S celou kolekcí se budou moci blíže seznámit také návštěvníci letošního ročníku Designbloku, a to v termínu 27.– 31. října 2016.

TRANSPARENT

Maxim Velčovský

Rafinovaný návrh pro domy, ve kterých se dřevěné stěny proměňují v otevřený prostor. Zároveň však navrženo pro prostor, ve kterém se dřevěné plochy proměňují v průhledné stěny.

LEVITACE

Jakub Janošík

Uprostřed skleněné plochy levituje otvíravé okno. Pokud jeho umístěním orámujete výhled jako obraz, k dokonalosti již opravdu mnoho nechybí.

OKNO S HMOŽDÍKEM

Zdeněk Fránek

Okno je moderní interpretací na tesařský um našich předků, kteří s pomocí primitivních nástrojů v holých rukou dokázali zázraky. Velmi povedený důkaz nadčasové krásy.

SKYWALL

Zdeněk Fránek

Z exteriéru bezúdržbový celoskleněný design, zevnitř fixní okna bez rámu a otvíravá část v decentním dřevěném provedení – to je další atraktivní design z pera architekta Fránka.

Rámujeme ty nejkrásnější obrazy. Ano, myslíme si, že výhled je nejvýznamnější vlastností okna. Věříme v osobitost domů. Balancujeme mezi těmito dvěma myšlenkami a tam tvoříme a vyrábíme naše okna a dveře.

Klíčová slova:

okna design

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři