Technologie / produkty

Hydrofóbní omítková směs IZONIL účinně vyřeší hydroizolaci zdiva

Extrémně voděodolná suchá omítková směs IZONIL od RBL Trade vytváří po aplikaci vodonepropustnou vrstvu, ale zároveň zůstává paropropustná. Foto: RBL Trade

Současné stavebnictví pracuje vedle tradičních materiálů s moderními progresivními materiály. Masivní konstrukce z kamene a cihel jsou mnohdy nahrazovány subtilními konstrukcemi z oceli a betonu. Díky moderním technologiím se významně prodlužuje životnost konstrukcí, které je však potřeba chránit před vnějšími vlivy. Jedním z nejdůležitějších faktorů je návrh ochrany domu před nežádoucím působením vody.

EARCH.CZ , 16. 12. 2021 / Advertorial

Ochranu staveb před zásadními poruchami způsobenými vlhkostí představuje sanační omítková směs IZONIL, vyráběná na Slovensku. Izonil je extrémně voděodolná suchá omítková směs, která vytváří po aplikaci vodonepropustnou vrstvu, ale zároveň zůstává paropropustná. Uplatní se tak velmi dobře jako hydroizolační vrstva u novostaveb, ale i u rekonstrukcí budov, kde došlo k jednorázovému poškození vodou, jako je zatečení střechou nebo při povodních. Velké množství mikropórů, které hmota obsahuje, umožňuje permamentní vysoušení vlhkého podkladu. IZONIL tak současně plní i funkci sanačně-renovační omítky a splňuje požadavky Evropské unie jak na standardní, tak na sanační omítku.

Složení směsi

Šedá prášková směs IZONIL Hard je složená z křemičitého písku, portlandského cementu, přísady Izocomponent a PP vláken. Materiál vyniká dokonalou přilnavostí a výhodu představuje i minimální odpad při aplikaci. Díky svému netoxickému složení je použitelná v přímém styku s pitnou vodou. Nespornou výhodu představuje i fakt, že lze nanášet jak na suché, tak vlhké povrchy. Vyrábí se standardně ve dvou provedeních: F010 Jemná (zrnitost 0,0–0,6 mm / 25 kg) a C020 Hrubá (zrnitost 0,0–0,6 mm / 25 kg). Více o procesu výroby na zde.

Foto: Omítková směs vytváří po aplikaci vodonepropustnou vrstvu, zároveň je však zachována paropropustnost

Hydroizolace složitých detailů

Omítková směs má mnohostranné využití, od historických budov se zdivem postiženým zvýšenou vlhkostí, tak u novostaveb, kde najde své místo např. při izolaci geometricky složitých detailů. Uplatní se také v místech komplikovaných návazností konstrukcí, kde jiné hydroizolace nedosahují požadované spolehlivosti. Při aplikaci sanační omítkové směsi IZONIL vznikne robustní hydroizolační povlak, který zajišťuje dokonalou izolaci proti nadzemní i podzemní vlhkosti, a to jak z pozitivní, tak negativní strany.

Technické údaje

  IZONIL HARD C-020 IZONIL HARD F-010
Vzhled/barva prášek/šedý prášek/šedý
Chemické složení křemičitý písek, Portlandský cement, přísada Izocomponent, PP vlákna křemičitý písek, Portlandský cement, přísada Izocomponent, PP vlákna
Velikost zrna písku 0-2mm 0 - 0,6mm
Zpracovatelnost min. 3 hodiny (20°C) min. 3 hodiny (20°C)
Tloušťka vrstvy 10-15mm, max. 3 vrstvy 10-15mm, max. 3 vrstvy
Spotřeba/vydatnost:    
při tloušťce vrstvy 10mm/1m​2 12,5 kg suché omítky 12,5 kg suché omítky
při tloušťce vrstvy 20mm/1m2
 
25 kg suché omítky 25 kg suché omítky
Míchací poměr 4 - 4,7l vody/25 kg suché omítky 4 - 4,7l vody/25 kg suché omítky
  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 16. 12. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři