Technologie / produkty

ACUTEC nabízí nové akustické desky z dřevní vlny s požární odolností A2

Prostorová akustika je velké téma, proto se snažíme na webových stránkách akustickepodhledy.cz přinášet aktuální novinky a trendy i v této oblasti. Jedním ze specialistů na našem trhu je firma ACUTEC s.r.o., která přináší materiály pro architektonické řešení akustiky. Novinkou jsou desky ACU-CEW od lotyšského výrobce CEWOOD, ten se zaměřuje na ekologické produkty vyráběné z dřevní vlny a cementu. Uplatňují se ve velkých projektech, jako jsou například kancelářské budovy Googlu, školní tělocvičny, sportoviště, nebo kanceláře. Materiály mají certifikované skladby pro instalaci na stropy a stěny. Dle typu instalace můžete docílit pohlcení zvukových vln až o 90 % (aw 0,9).

ACUTEC s.r.o. , 21. 10. 2021

Hlavní výhodou desek je požární odolnost třídy A2 (nehořlavé), mechanická odolnost a vysoký útlum. Díky tomu jsou ideálním materiálem pro řešení akustiky. Na jejich výrobu se používá pouze dřevní vlna (najemno naštípané smrkové špalky), portlandský cement a voda. Žádné formaldehydy a jiná pojiva. Tím je deska bez škodlivin a splňuje přísné normy na certifikaci Natureplus. Povrchová úprava může být přírodní (bez úpravy), bílá, černá, šedá nebo zakázkově v odstínech RAL.

ACU-CEW akustická deska, vyrobená z dřevní vlny a cementu. Zdroj: ACUTEC s.r.o.

Hra tvarů a barev, tak se dá specifikovat široká produktová nabídka, které je nově k dispozici. Kromě standardních formátů 2400 x 600 mm, 1200 x 600 mm, 600 x 600 mm a pro „T24“ systémy 595 x 595 mm frézuje výrobce zakázkově také různé formáty pro designové prvky, jako jsou lichoběžníky, trojúhelníky, hexagony, kruhy a podobně, tím lze na jednom projektu dosáhnout více možností a řešení. Na výběr je možné zvolit šířky vlákna (tedy struktury) od 1,0 mm (nejpoužívanější), 1,5 mm až po maximum 3,0 mm. Váha desek v síle 25 mm je snesitelných 10,5 kg/m2.

Hrany mohou být buď rovné, s fází, nebo frézované do zámkového spoje včetně patentovaného skrytého spoje pro „T24“ sytém. Díky tomu lze získat více řešení pro konkrétní zadání.

ACU-CEW akustická deska, vyrobená z dřevní vlny a cementu. Zdroj: ACUTEC s.r.o.

Uplatnění najdou desky v celé škále projektů a realizací jakými jsou výrobní a skladové haly, kancelářské budovy, sportoviště, bazény, galerie, školící centra, ale také kavárny, restaurace či rodinné domy.

Pokud máte zájem se o materiálu, konkrétních grafech útlumu či technických listech dozvědět více, doporučujeme navštívit web www.akustickepodhledy.cz. Zde si také můžete objednat zaslání vzorků zdarma.

Řešení akustiky v kanceláři. Zdroj: ACUTEC s.r.o.

  • autor: ACUTEC s.r.o. *
  • publikováno: * 21. 10. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři