Události / architektonické soutěže

Boj o IX. Cenu Petra Parléře začíná!

S určitým zpožděním začal letošní 9. ročník Ceny Petra Parléře. Nabízí 9 atraktivních témat rozdělených do třech soutěžních kategorií. Ve třech „malých" soutěžních porotách zasedne poprvé 9 zástupců spoluvyhlašovatelů.

EARCH.CZ , 19. 4. 2011

Celkově se zvýšil i počet udělovaných cen. Ideová soutěž o Cenu Petra Parléře končí 3. června 2011. Podrobnosti naleznete v soutěžních podmínkách letošního ročníku. 

Prestižní urbanisticko-architektonická soutěž českých měst, založená v roce 2003 na základě konceptu Jiřího Oberfalzera, Allana Gintela a Jana Sedláka společností British American Tobacco s ambicí podpořit obnovu, přitažlivost, malebnost a význam veřejných prostranství, ale i budov ve veřejné správě. Města získávají, na základě přijatých zadání, jejím prostřednictvím za velmi výhodných podmínek, urbanisticko-architektonické studie.

Cena Petra Parléře se za dobu své existence těšila jak zájmu měst, tak i zájmu architektů. Za osm let své existence přilákala 182 měst a 331 architektů. Z vítězných a oceněných studií bylo 13 již realizováno a 5 se k realizaci chystá. Soutěž vnáší architekturu do našeho běžného života, ze kterého se na dlouhou dobu odmlčela.

Podrobnější informace k IX. ročníku ideové urbanisticko-architektonické soutěži Cena Petra Parléře najdete zde. Přihláška ke stažení zde.

Přehled ročníku: • Přehled tématSoutěžní podmínky a zadáníHodnotitelská rada

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři