Novinky a názory / zprávy

Olgoj Chorchoj zve do zeleně. Designérské studio se bude podílet na úpravách botanické zahrady v Teplicích.

Pražské studio Olgoj Chorchoj začíná spolupracovat s teplickou botanickou zahradou na jejích úpravách Foto: Olgoj Chorchoj

Teplická botanická zahrada je stále oblíbenější a počty návštěvníků každým rokem rostou o desítky procent. Teď na úpravách zahrady začalo vedení zahrady spolupracovat s pražským studiem Olgoj Chorchoj.

Botanická zahrada Teplice , 1. 7. 2023

„Botanická zahrada je místo protnutí zeleně a architektury. Snažíme se stávající stav ještě více zklidnit jemným a elegantním tvarem navržených pavilonů a také návštěvníky ještě více vtáhnout do světa rostlin nově navrženými komunikacemi, průhledy a místy k zastavení,“ říká Michal Froněk, zakladatel studia Olgoj Chorchoj.

Prvotní studie rozvoje areálu počítá s vybudováním nového vzdělávacího pavilonu s výhledem na Doubravskou horu a Milešovku. Postupně bude probíhat obnova a přemodelování stávajících venkovních expozic, vytvoří se nová vodní plocha se vzdušným pavilonem. Celý areál pak budou moct návštěvníci postupně obejít a dojde také k propojení s přilehlými Janáčkovými sady. Již v příštím roce botanická zahrada vybuduje nový technický vjezd, který vychází z představené studie. Do dvou let by organizace ráda získala stavební povolení pro výstavbu nového pavilonu.

Foto: Studie počítá s vybudováním nového vzdělávacího pavilonu s výhledem na Doubravskou horu a Milešovku

Petr Šíla, ředitel zahrady, k tomu dodává: „Vybudujeme moderní botanickou zahradu se vším všudy - od nových expozic a vzdělávacího pavilonu, po moderní mobiliář pro návštěvníky. Nový areál spojí městský veřejný prostor s naší zahradou. Jsem velmi rád, že se nám podařilo vypracovat koncept rozvoje právě se studiem Olgoj Chorchoj.“

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři