Události /

Česká architektura na prestižním festivalu v Londýně

Největší festival architektury v Londýně představí trojici českých architektonických ateliérů: Hájek architekti, Šépka architekti a Opočenský Valouch architekti.

Česká centra , 10. 6. 2013

Na mezinárodní výstavě modelů budoucích staveb Atlas nepostaveného světa (Atlas of the Unbuilt World), jež je součástí letošního Londýnského festivalu architektury (7. 6. – 27. 6. 2013) se spolu s 60 modely ze 40 zemí představí také tři návrhy českých ateliérů Hájek architekti, Šépka architekti a Opočenský Valouch architekti. Účast těchto projektů, které na prestižní výstavu nominovalo České centrum Londýn, je velkým úspěchem pro českou architekturu.

V úterý 11. června 2013 se uskuteční setkání s Jiřím Opočenským. Český architekt má mimořádnou příležitost seznámit zahraniční odborné publikum se svým projektem Spolkového domu ve Slavonicích.

ATLAS NEPOSTAVENÉHO SVĚTA

je mezinárodní výstava organizovaná Britskou radou ve spolupráci s Českým centrem a dalšími kulturními instituty. Výstava je součástí pravidelné přehlídky International Architecture Showcase pořádané v rámci Londýnského festivalu architektury. Kurátorem této reprezentativní výstavy, která byla navržená londýnským studiem Pernilla Ohrsted, je Rob Gregory z Architektonického centra v Bristolu. Jejím cílem je pomocí 3D modelů představit výjimečné, dosud nerealizované architektonické projekty a vize směřování světové architektury.

Petr Hájek architekti zde prezentují projekt Krkonošského centra environmentálního vzdělávání ve Vrchlabí, výrazný příklad konceptuální a kontextuální architektury, kde výsledná budova je hybridem mezi krajinou a domem, modelem okolních hor. Na druhé straně ateliér Šépka architekti zastupuje rezidenční architekturu se svým vizionářským projektem

Dům-zahrada, spojujícím obytný prostor se zahradou v jeden celek. Příkladem citlivého přístupu k restaurování v rámci historického centra je pak Spolkový dům Slavonice, který již získal cenu pro mladé architekty v roce 2009, z ateliéru Opočenský-Valouch architekti. Česká architektura se tak ocitá bok po boku ambiciózních projektů jako je nové muzeum v UNESCEM chráněné Tróji od tureckého studia Yalin Mimarlik Architects či prototypu plovoucí školy pro Lagos od NLE z Nigérie.

Součástí výstavy je i 3D tiskárna agentury 3Dpeasy, která architektům, studentům a designerům z celého světa poskytne unikátní příležitost výroby 3D modelů jejich návrhů.

Výzva a bližší informace k přihlášení projektů zde.

SETKÁNÍ S ARCHITEKTY: OPOČENSKÝ VALOUCH ARCHITEKTI

\\11. 6. 2013//Architekt Jiří Opočenský bude jedním z osmi architektů, kteří dostanou v rámci doprovodné akce Setkání s architekty příležitost představit svůj ateliér a projekt Spolkového domu ve Slavonicích.

Klíčová slova:

Anglie výstavy a expozice

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři