Události / architektonické soutěže

V soutěži o Stavbu roku Libereckého kraje 2019 bojuje 50 projektů

MJÖLK, Stempel a Tesař, Petr Stolín či například studio Raketoplán? Do letošního ročníku Ceny Karla Hubáčka, která ocení nejlepší stavbu Libereckého kraje se přihlásilo rekordních 50 projektů. Mezi realizacemi od známých českých studií a architektů se objevilo i šest studentských návrhů.

ARR - Agentura regionálního rozvoje , 30. 6. 2019

V letošním ročníku soutěže, která je oslavou kvalitního stavebnictví a architektury a nad kterou nese záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta a krajská radní Radka Loučková Kotasová se sešlo rekordních 50 přihlášek 

- 42 staveb v kategorii staveb nebo realizací ve veřejném prostoru  - 1 stavba v kategorii inovace  - 1 nominace na osobnost ve stavebnictví  - 6 prací v kategorii junior 

Díky inovacím, novému webu soutěže i díky přímému oslovování potenciálních účastníků se v našem regionu podařilo vzbudit veliký zájem o tuto soutěž. Mnoho přihlášených staveb je unikátních i v rámci celé republiky - i v našem kraji vzniká velmi kvalitní architektura!  

Na webu soutěže www.stavbaroku.lk byly zveřejněny všechny přihlášené realizace a bylo současně spuštěno hlasování veřejnosti o Cenu veřejnosti. Následně budou realizovány i putovní výstavy po partnerských městech, na kterých budou jednotlivé stavby představeny.  

V průběhu léta proběhnou cesty odborné poroty, složené ze zástupců Libereckého kraje i všech dalších partnerů soutěže po jednotlivých stavbách, aby mohla být objektivně posouzena jejich kvalita a inovativnost. 

Koncem října letošního roku proběhne slavnostní vyhlášení vítězů soutěže a to v rámci galavečera, kdy budou oceněny stavby vybrané porotou jako ty nejlepší a zároveň bude vyhlášen vítěz kategorie Cena veřejnosti. 

Díky Libereckému kraji, vyhlašovateli soutěže, i partnerům soutěže – městům Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily, Turnov i díky dalším zapojeným partnerům České komoře autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českému svazu stavebních inženýrů, Svazu podnikatelů ve stavebnictví i Technické univerzitě v Liberci tak můžeme společně oslavit znovuobjevené kvalitní stavebnictví a architekturu!

Klíčová slova:

soutěž

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři