Události / architektonické soutěže

Začátek června bude v Liberci patřit 22. ročníku studentské soutěže Ještěd f Kleci

6. června proběhne na půdě Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci vyhlášení 22. ročníku studentské soutěže Ještěd f Kleci. Odborná porota tentokrát ocení hned dva nejlepší semestrální projekty – jeden z oboru architektura a jeden z oboru design.

EARCH.CZ , 14. 5. 2019

Letní semestr se pomalu chýlí ke konci, a tak na Fakultě umění a architektury liberecké Technické univerzity vrcholí přípravy již 22. ročníku prestižní studentské soutěže Ještěd f Kleci. Samotnému vyhlášení, které se uskuteční 6. června, bude předcházet několikadenní doprovodný program. 

Oficiální zahájení soutěže tentokrát organizátoři pojali jako koncert tří kapel - Mayen, Dukla a Pink Gloves - které zahrají 3. června v liberecké hospodě Vokno. Do doprovodného programu je, stejně jako tomu bylo již v předchozích ročnících, zapojen také místní antikvariát Fryč, který bude 4. června hostit přednášku Michaely Hečkové – autorky nové knihy 20000 zabývající se architekturou malých českých měst a obcí – a Martina Rajniše, který představí svou novou knihu 25000. 

Následující den, tedy 5. června, bude věnován workshopu na téma BETON & OCEL, který povedou Aleš Pechočiak a Daniela Havlíčková. Workshop se bude konat v ateliéru Karla Hubáčka na TUL. 

Celý čtyřdenní program pak vyvrcholí čtvrtečním slavnostním vyhlášením soutěže. Dříve bývalo zvykem, že porotci vybírali pouze jeden vítězný projekt napříč oborům architektura a design. Letos ovšem odborná porota ve složení Kateřina Vídeňová, Kateřina Vicourová, Ondřej Chybík, Kurt Gebauer a Štěpán Bärtl, vybere vítězné projekty zvlášť z každého oboru.

Foto: eArch

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři