Cena Bohuslava Fuchse: vítězný projekt | Komunitní centrum Lesná

Úterý, 24. Červen 2014 - 0:00
| Napsal:

Dalším vítězným projektem, který vybrala ze studentských prací tohoto semestru porota soutěže O Cenu Bohuslava Fuchse, je návrh komunitního centra, jež proměňuje prostor parkoviště v místo setkávání a současně ctí urbanistické principy daného místa.

Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Fotoalbum: 
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Cena Bohuslava Fuchse - vítězný projekt - Komunitní centrum Lesná - Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Katalogový list: 
Autor Jan Havlíček
Škola FA VUT
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Brno
Datum projektu 2014

V návaznosti na předchozí semestr a na jeho urbanistické zamyšlení nad Halasovým náměstím (Brno-Sever), zpracovává tato práce potenciál občanské stavby v této lokalitě - komunitního centra. Návrh operuje v závěru osy náměstí (resp. dnes neutěšeného parkoviště) a výrazně liniovou hmotou a prací s morfologií terénu stavba navazuje na principy projektu sídliště Lesná.

Etapizovatelný návrh má těžiště v společném prostoru pro setkávání, co-working či klidné posezení. Na něj navazují klubovny, prostorově formující společný open-space, a také velký sál, otevíratelný v letní scénu.

Autor: Bc. Jan Havlíček (5.ročník)
Vedoucí práce: Ing. arch. Vítězslav Nový