Mimořádná gastronomie v mimořádném prostředí

Čtvrtek, 24. Duben 2014 - 0:00
| Napsal:

Druhý interiérový projekt tohoto týdne představuje vydařené řešení restaurace Blue Wagon, jejímuž prostoru dominuje světlý jasanový obklad. Nepřehlédnutelným nápaditým prvkem je nástěnná grafika zobrazující schematickou mapu s polohou restaurace.

Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Fotoalbum: 
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Martin Neruda, Petr Hanzal - interiér restaurace Blue Wagon - foto © Jiří Beran
Katalogový list: 
Autor Martin Neruda, Petr Hanzal
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Praha
Ulice, číslo Uruguayská
PSČ 12000
Suma 2 750 000.00
Měna CZK
Datum projektu 2012
Datum realizace 2012
Užitná plocha 95.00m2

Myšlenkou (přáním) investora bylo místo pro provozování kvalitní gastronomie, setkávání lidí a prostor pro pořádání kulturně - společenských aktivit ať už v podobě degustací vína, malých výstav, kurzů vaření nebo promítání. Vzniklo tak prostředí, které na sebe zbytečně neupoutává pozornost, ale zároveň je adekvátní kvalitě nabízených služeb.

Jednoduchý koncept spočíval v otevření prostoru probouráním střední nosné stěny a vytvoření dvou vzájemně propojených prostor. Tyto se liší pouze způsobem zastropení vycházející z původní konstrukční koncepce domu. Do nich jsme následně vložili černý „box“ hygienického zázemí. Restauraci jsme nechali komunikovat s Uruguayskou ulicí skrze velkorysé skleněné tabule.

Z hlediska materiálů jsme se rozhodli pro kartáčovaný dub v kombinaci se světlým jasanovým obkladem a cementovou stěrkou. Tmavý „box“ hygienického zázemí jsme omítli probarvenou utaženou cementovou stěrkou a na podlahu jsme položili nerezový protiskluzný plech v kombinaci s polyuretanovou stěrkou, do které jsou přimíchány barevné „chipsy“. Restaurace s kapacitou 45 míst byla otevřena v listopadu 2012.

Foto: Jiří Beran