Architektura / občanské stavby

Alpský Katschberg nejen v zimě

Jeden z pilířů rakouské ekonomiky je turistický ruch. Dvě designové věže v alpském údolí, doplněné o zázemí pro poskytování všech potřeb k relaxaci včetně bazénu, mají být dostatečným lákadlem. Unikátní architektura perfektně zapadá do přirozeného horského prostředí a vytváří tak jedinečný celek.

EARCH.CZ , 14. 7. 2011

Takzvaný teplý design využívá dřeva a dalších přírodních materiálů k vytvoření budovy, která je integrována do svého přirozeného prostřední. Dvě bytové věže byly navrženy tak, aby se podobaly tvaru jedle, nicméně rafinovaný design vnějšího pláště zaujme diamantovým vzorem. To slouží jako hranice mezi interiérem a exteriérem a zároveň poskytuje ochranu. Dřevěný plášť současně integruje budovy do okolní přírody.

Ve druhé vrstvě se nacházejí balkony, které obíhají po celém obvodu. Konečně, vnitřní vrstva je tzv. klimatická obálka pro byty, jež mají dostatek skleněných ploch, které umožňují jednak pronikání dostatku světla a také poskytují úchvatné výhledy na panorama hor.

Druhým zásadním bodem, kterým se realizátoři řídili, je dopad na udržitelný rozvoj a to, aby stavba co nejméně zatěžovala okolní dosud nedotčenou přírodu. Velmi důležitou roli v celém projektu tedy hrála rekultivace, předcházení vzniku odpadů, optimalizované využívání energie a co možná největší šetrnost. Apartmány Edel: Weiss byly postaveny podle energetické normy ClimateHouse standardně používané v italské provincii Bolzano (jedná se o jednu z nejpřísnějších norem vůbec).

Projekt se nachází v nadmořské výšce 1800 m a je velmi dobře dostupný z dálnice. Projekt má 64 kompletně vybavených apartmánů o rozloze od 55 m2 až do 200 m2, s prostornými terasami, podzemními garážemi pro dvě auta, luxusním nábytkem a moderní kuchyní. Klienti mohou své apartmány pronajímat, ale pronájem není podmínkou.

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři