Architektura /

Architektonická soutěž Helika pro vysokoškolské studenty

Navrhněte Kampus lékařské university v exotické Ghaně, přihlaste se do architektonické soutěže, kterou vyhlásila architektonická a projekční kancelář Helika a vyhrajte atraktivní peněžitou odměnu v hodnotě 55 000 Kč, 25 000 Kč nebo 15 000 Kč.

Jiří Kout , 13. 4. 2010

Foto: eArch
Pokud vnímáte tuto soutěž jako jednu z mnoha, dovolím si vás upozornit na zbystření vašich smyslů. Tato soutěž nenabízí „jen“ finanční odměnu, která jiné odměny studentských soutěží převyšuje, ale nabízí také účast v semináři pro účastníky soutěže, který povede charismatický profesor architektury na fakultě v Liberci Prof. Ing. arch. Martin Rajniš. Účast v soutěži vám také otevírá možnost stáže v prestižní firmě, která je součástí německé nadnárodní skupiny Obermeyer. Umožní navázání důležitých kontaktů, získání ocenění od uznávaných odborníků, či získání ceny veřejnosti – cenu čtenářů architektonického portálu www.earch.cz.

Nejedná se tedy jen o zajímavou zkušenost navrhnout si rozsáhlejší komplex v exotické krajině v západní Africe, ve zcela jiných klimatických, kulturních i finančních podmínkách, ale, jak nám potvrdili zástupci vyhlašovatele soutěže, jedná se o konkrétní příležitost navázat nejen osobní, ale také pracovní kontakty. Helika a.s. nabízí autorům vítězných projektů zajistit odbornou stáž v sídle společnosti Helika, nebo společnosti Obermeyer v Německu. Výběr stáže bude pouze na autorovi projektu. Na otázku zdali případní úspěšní účastníci soutěže mají možnost navázat dlouhodobý pracovní vztah přímo v Čechách a přímo v architektonické a projekční společnosti Helika, nám byla tato možnost potvrzena.

Foto: eArch
Návrhy studentů budou hodnotit: Prof. Ing. arch. Martin Rajniš, Ing. Jan Žemlička a předseda poroty Akad. arch. Vladimír Kružík. „Protože architektonický návrh projektu pro země v jiném klimatickém pásmu vyžaduje velice odlišný přístup, než na jaký jsme zvyklí ve středoevropském, případně evropském regionu, rozhodli jsme se studenty oslovit s něčím, co pro ně bude naprosto nové, co jim ale umožní jiné vnímání toho, co je architektura a jak k ní přistupovat“,  vyjádřil se k soutěži Akad. arch. Vladimír Kružík.

Máte-li tedy chuť, zapojit se do této výzvy, která může být reálně zhodnocena, podívejte se na podmínky soutěže a pusťte se do navrhování. Na Vaše návrhy se těší nejen porota, ale také redakce e-ARCHITEKT a naši čtenáři, kteří si všechny přihlášené projekty budou moci prohlédnout, ohodnotit, a určit tak vítěze veřejnosti! Přihlaste svůj projekt a vyhrajte skvělou peněžitou odměnu, prestiž, stáž a pracovní příležitost. Termín odevzdání soutěžních projektů je do 30.6.2010!

Hodně štěstí!

Jiří Kout

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři