Architektura / občanské stavby

Budova studentských služeb "La passerelle"

"La passerelle", nacházející se v univerzitním kampusu Angers, kombinuje dvě služby, informace studentům a poradenství v profesní orientaci a zaměstnatelnosti (SUIO-IP).

Architectures Chabenes & Scott , 19. 9. 2013

Projekt se skládá ze tří částí, z nichž první je prostor, kde mohou studenti získat po celou dobu svého studia na vysoké škole potřebné informace o pracovních příležitostech.

Druhou částí je "tréninková" pobočka ředitelství kultury, poskytující studentům nezbytné vedení světem divadla a výtvarného umění.

Třetí část je obsazena organizací "Handi 3A", která pomáhá handicapovaným studentům.

Budova se nachází v krajinném parku "Belle Beille" v univerzitním kampusu Angers. Relativně malá stavba se potřebovala odlišit svým designem a kvalitou, potřebovala udělat dojem a vzbudit zájem.

Použití mědi bylo zřejmou volbou, díky:

její neodmyslitelné kvalitě, přežívající zkoušky času její schopností pohrávat si se světlem  možností vytvořit fasádu z přírodní a zoxidované mědi, což stavbě poskytuje vlastní identitu a charakter  možnostem stojatých spojů, které v našem případě pomáhají zvýraznit svislost jednopatrové budovy  možnostem využití různých šířek materiálu, což v našem případě snížilo odpad téměř na nulu.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři