Architektura / rodinné domy

Jednoduše moderní rodinný dům s bazénem

Tento luxusní bungalov na příjemně prostorném otevřeném pozemku je navržen velmi jednoduše bez zbytečných prvků a i díky použitým materiálům ctí jednoduchou a nadčasovou eleganci.

MASTER DESIGN , 12. 12. 2013

Pozemek a výhledy z něj hrály při návrhu velmi zásadní roli. Parcela je poměrně velkorysá svou plochou a příjemnou orientací mírného svahu směrem na západ. Celá hmota domu byla umístěna na východní stranu pozemku, což sice vedlo k delší severní příjezdové cestě, ale naopak uvolnilo výhledy a prostornou zahradu.

Dům je navržen přísně jednoduše. Koncepcí architekta současně dle vkusu klienta bylo navrhnout dům velice elegantní a tvarově jednoduchý. Byl tedy zvolen základní tvar obdélníku, který je lemován bílou linií. Tato má své praktické opodstatnění, neboť svým předsazením v odpoledních hodinách poskytuje přirozené stínění všem obytným místnostem. Zároveň tuto hlavní hmotu rámuje a vymezuje. K tomuto prvku jsou již přidány pouze dvě doplňkové hmoty a sice menší, která je umístěna nad obývacím pokojem a tvoří vyvýšený prostor nad hlavní obytnou částí domu a druhá hmota, která tvoří garáž a vybíhá z hlavní hmoty vstříc příjezdové cestě.

Interiér rodinného domu v Prostředních Bludovicích je striktně dělen na jednotlivé funkční celky a to sice garáže a technické zázemí v severní části, denní zóna domu s obývacím pokojem a kuchyní je v centru domu a jih patří navazující klidové části s ložnicí a dětským pokojem. Sluneční světlo v ranních hodinách zasahuje kuchyni s jídelnou a k jídelně přilehlou terasu a dále osvětluje hlavní koupelnu. V odpoledních hodinách se poté slunce přesune na hlavní terasu s bazénem, do obývacího pokoje a do dětských pokojů.

Na fasády domu byly použity pouze 2 materiály a sice omítka a velkoformátový hliníkový obklad. Díky tomu působí exteriéry velice čistě a elegantně.

Více info najdete na stránkách Master Design.

  • Ateliér: MASTER DESIGN
  • Země: Česká republika
  • Město: Prostřední Bludovice
  • Suma: 9 000 000.00
  • Měna: CZK
  • Realizace: 2013
  • Zastavěná plocha: 296.00m2

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři