Architektura / občanské stavby

Kavárna v parku Parukářka

Kavárna se nachází v parku Parukářka na Žižkově, kde je krásny výhled na Hradčany, Vítkovský památník nebo Žižkovský vysílač.

Martina Prokopová , 2. 11. 2011

Cílem bylo vytvořit objekt pro příjemné posezení a občerstvení návštěvníků a zároveň splynutí objektu s prostředím parku. Tato myšlenka byla docílena zapuštěním kavárny do stoupajícího terénu ve střední části parku, kde se v blízkosti nalézá dětské hřiště. Na západní straně je objekt nápadný svou prosklenou fasádou, která umožňuje sledování přírody a sportovních aktivit v parku. Při pohledu z východní strany objekt není viditelný a splývá s terénem. Návštěvníky toto místo zaujme výhledem ze střešní části objektu na Prahu. Objekt je navržen jako kavárna s občerstvením pro 30-40 osob s vnitřním i venkovním posezením. Jeho součástí je i půjčovna sportovního vybavení, veřejné toalety a sklad na údržbu parku.

Ocenění "Žlutá karta" udělují odborníci katedry architektury vynikajícím studentským projektům, zhotoveným v rámci předmětů architektonická kompozice, ateliérová tvorba a projektům předloženým jako bakalářské a diplomní práce.

Klíčová slova:

kavárna studentský projekt

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři